Ook Quick Boys F15 wint de titel

Een geweldige prestatie van de jonge helden
Zatardag 5 april 2014: de dag!! Zaterdag werd de moeder van alle wedstrijden gespeeld. Bij winst op Voorschoten’97 was de voorsprong van de F15 op direct concurrent VVSB onoverbrugbaar en dus het kampioenschap “in-the-pocket”!

Bij aankomst in de kleedkamer was al snel duidelijk dat er vandaag heel wat op het spel stond. Een lichte spanning was voelbaar bij de jongens en de staf. Na een korte warming-up en een stevig peptalk floot scheidrechter Niels rond half elf het startsignaal.
Rond het veld had zich een grote schare fanatieke supporters verzameld. Al direct was duidelijk dat de F9 van Voorschoten’97 het kampioenschap niet cadeau ging. Het fysieke verschil tussen de teams was goed duidelijk en Voorschoten’97 ging er vol voor. Maar de F15 had voor heter vuren gestaan en via een listige actie van Dylan was het binnen een minuut 1-0.
Voorschoten’97 bleef druk zetten, maar de Katwijkse verdedigers liet zich niet van de wijs brengen en ruimden alles op wat op hun pad kwam, zodat keeper Joeri niet in problemen kwam. Halverwege kon Rowi na een mooie aanval van de Blauw-Witte voorhoede met succes af ronden en stond de 2-0 op het scoreboard.

In de rust was er tijd om onder het genot van een limootje even bij te komen en spel te analyseren. De druk werd groter en het beloofde een spannende tweede helft te worden.
Ook de tweede helft liet Voorschoten’97 zich niet onbetuigd. In de 25e minuut werd hun inspanning uiteindelijk beloond en maakten zij 2-1. Maar onze mannen roken de overwinning en zet alles op alles. Via diverse acties kwamen ze nog gevaarlijk voor de keeper van Voorschoten’97, maar dat resulteerde niet in doelpunten. Met nog enkele minuten op de klok was Voorschoten’97 nog dicht bij de gelijkmaker, maar de mannen van de F15 vochten als leeuwen en gaven de overwinning niet mee uit handen.
Om kwart over elf was het dan toch zover. Een scherp fluitsignaal van de scheid betekende het einde van de wedstrijd en de buit was binnen: KAMPIOENEN!!!!!! De ontlading was groot. Dolgelukkig sprongen de jongens elkaar in de armen en onder luid applaus van het toegestroomde publiek werd de overwinning gevierd.

Een van de grote voorbeelden van de jongens, Jaap van Duijn van QB1, kwam de spelers de bekers overhandigen. Aansluitend ging de F15 naar veld 2 waar zij de erehaag vormden bij de opkomst van Quick Boys 2 bij aanvang van hun kampioenswedstrijd tegen Excelsior Maassluis.
Na de aansluitende fotoshoot werd in de kleedkamer met een echte champagne-douche de overwinning nog eens extra benadrukt. In de kantine werd onder het genot van een prachtige taart en een bak patat met alle ouders en familie deze prachtige prestatie uitgebreid gevierd.
De mannen hebben een prestatie van formaat neergezet. Slechts twee verloren partijen in 16 duels is een geweldig resultaat. Veelal tegenstanders die groter en ouder waren, maar dat heeft de strijders van de F15 nooit gedeerd. Ze hebben laten zien wat ze in hun mars hebben en dat is uiteindelijk beloond!!