Opnieuw winst Quick Boys Dames 1: 2-5 (rust 1-3)

Ook Hazerwoudse Boys wordt aan zegekar gebonden
Vanuit een gesloten achterhoede opbouwen en de tegenstander het spelen moeilijk maken. Dat was de opdracht vooraf. We moesten vandaag op veld 1 spelen bij Hazerwoudse Boys.

Dat is wel degelijk iets anders dan het kunstgras bij Quick Boys. Een loodzwaar veld, hoog gras en daardoor moeizame combinaties. Dat is een korte samenvatting van het eerste kwartier. De beste kans hadden we al binnen twee minuten spelen. Deze kwam op het conto van Elise die met een mooie rush alles en iedereen laat staan en de bal net naast het doel werkt. Toch zie je, ondanks het onrustige spel, dat wij de betere ploeg zijn. Achterin zit het potdicht met Mandy in het doel die met de week zekerder wordt en daardoor beter gaat keepen en met  Willemiek, die haar mannetje staat en waarvan je niet zou zeggen dat zij de jongste van het team is. Dan Brenda, voelt zich heerlijk als ze kan opkomen en naast Roos kan opduiken. Vergeet Jennifer niet, wie had ooit gedacht dat zij zou uitgroeien tot een verdedigster die haar vrouwtje staat en menig gat dichtloopt en dan staat daar ook nog eens Casilda die iedere tegenstander zonder enige moeite opzij zet. Kortom een dijk van een verdediging. Dit klinkt misschien wat overdreven, maar de achterhoede wilde ook eens in de spotlights staan, en terecht…..

Na een kleine 20 minuten spelen krijgt Sara de bal, die ziet uit haar ooghoeken Roos doorlopen en legt de bal panklaar voor haar neer. Roos bedenkt zich niet en laat de keepster kansloos en zet ons op een 0-1 voorsprong. De bevrijding is daar en het wordt meteen rustiger in het veld. De combinaties gaan iets beter lopen en dat vertaald zich meteen in een doelpunt. De bal wordt diep gespeeld en op randje buitenspel ontsnapt Elise aan haar tegenstander. Zij trekt de bal voor en Laura tikt van korte afstand de bal op de lat. De terugstuiterende bal komt voor de voeten van Sara en die knalt van dichtbij de 0-2 binnen en dat binnen een minuut na de openingstreffer. Het spel golft daarna op en neer. Het middenveld, met op dat moment Willemijn, Emma en Renate moet een hoop loopwerk verrichten. In de voorhoede is na de 0-2 Sara vervangen door Vivian. Achterin gaat Casilda naar de kant en schuift Emmilie naar de positie rechtsachterin. Iets wat zij bij haar vorige vereniging ook regelmatig speelde. In de 49e minuut, vanwege een blsessure van de keepster van de thuisploeg werd er flink tijd bijgetrokken, haalt Emma maar eens uit op het doel. De bal gaat door een aantal benen en rolt het doel in, 0-3. Een mooie ruststand zou je zeggen. Toch is het Hazerwoudse Boys die vanaf de aftrap de bal naar voren speelt over alles en iedereen heen en ja…….. dan heeft Mandy het nakijken en is het 1-3. Met deze stand gaan we naar de kleedkamer.

In de rust de eerste helft doorgenomen en we komen tot de conclusie dat wij beter zijn maar toch attent moeten blijven. We zijn na de 0-1 en kort daarop de 0-2 wel beter gaan ballen.

Ongewijzigd gaan we het veld weer op. Daar zien we het hetzelfde speelbeeld. Wij maken het spel en de thuisploeg doet haar best om de aansluitreffer te maken. We kunnen dat uitstellen tot aan de 16e minuut maar dan is het ook raak voor de tegenstander. Een klein misverstandje, buitenspel wat door de scheids wordt genegeerd en de bal ligt achter Mandy in het doel. Dat geeft de thuisploeg moed en wij moeten alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. Dan maar snel wisselen en proberen de wedstrijd weer naar onze hand te zetten. Dat lukt en de thuisploeg moet achteruit. Na 25 minuten in de 2e helft weten we dan de verdediging van Hazerwoudse Boys open te breken. Elise legt met een schitterend schot de bal in het doel van de thuisploeg. Even mooi is de steekpass van Sara waaruit gescoord wordt, dat mag ook gezegd worden. Door dit doelpunt worden wij nog sterker en gooit Hazerwoudse Boys de handdoek in de ring. Onze achterhoede krijgt het niet echt moeilijk meer en kan volop meedoen met de opbouw van de aanvallen. En was het eerst een combinatie Sara en Elise die verantwoordelijk was voor een doelpunt. In de 33e minuut is het andersom. De bal wordt door Elise panklaar gegeven aan Sara. Die haalt uit……… en de bal knalt tegen de touwen. De eindstand komt daardoor op 2-5. De thuisploeg sputtert nog wat, maar onze vededging is erg solide en geeft niets meer weg.

Weer een fraaie overwinning van dit erg jonge dames 1. Het gaat tot nu toe goed. Volgende week proberen we dat een vervolg te geven, thuis tegen Ter Leede, aanvang 14.00 uur. Komt u ook???