Overnachting E-pupillen

Verslag en foto’s
Zoals ieder jaar staat begin mei de traditionele kampeerovernachting van de E-pupillen op het programma. Dit keer op woensdag 2 en donderdag 3 mei.

Al vroeg in de woensdag middag arriveerden zo’n 90 jongens en meisjes op sportpark “Nieuw Zuid”.

Nadat ze allemaal waren ingedeeld in de legertenten werd er onder leiding van de heer K. Mol al wandelend koers gezet richting het zwembad Aquamar (hoe kan het ook anders, een marineman is altijd op zoek naar water) alwaar de kinderen zich bijna 3 uur lang konden uitleven. Twee jongetjes waren echter zo aan het genieten dat zij niet in de gaten hadden dat tegen sluitingstijd nagenoeg iedereen het zwembad al uit was en zij voor enige vertraging zorgden, voor we met z’n allen weer terug konden wandelen naar Nieuw Zuid. Maximale eruit halen. Valt wat voor te zeggen.

Eenmaal aangekomen op het sportpark kreeg iedereen even de tijd om bij te komen alvorens er koers werd gezet richting het clubhuis voor het avondeten.
En toen begon de ellende!

De regen kwam met bakken uit de hemel waardoor het er naar uitzag dat de geplande 6-kamp geen doorgang kon vinden. In allerijl werd de bingomolen tevoorschijn getoverd en onder leiding van Bingomaster “Jack” werden een aantal rondes bingo gespeeld waarbij leuke prijzen waren te winnen.

Omdat de regen maar aanhield (ook onweer en bliksem) en het water zelfs dreigde de tenten in te lopen werd besloten de tenten te ontruimen en de kinderen te verplaatsen naar de kleedkamers. En omdat de regen maar aanhield moest ook de geplande 6-kamp er aan geloven.
Besloten werd dat we met z’n allen de kampioenswedstrijd van Ajax zouden gaan kijken op het grote scherm in de kantine. Echter ook aan de Feyenoord-klanten was gedacht: zij konden in het jeugdhonk genieten van hun favorieten. Omdat het alsnog droog werd, werd na afloop van het uitreiken van de kampioensschaal aan Ajax alsnog koers gezet richting de duinen.

Onder leiding van good old Dirk Barnhoorn werd nog een behoorlijke tocht gemaakt in de verlaten duinen. Vantevoren werd de kinderen nog verteld dat het wel eens gevaarlijk kon zijn, maar zoals in het clublied wordt vermeld gingen de kinderen “Eensgezind” de uitdaging aan in de duistere avond.
Ondanks wat schrik momentjes van enkele ”onnozele” gasten en een spannend verhaal rondom een gezellig kampvuurtje arriveerde iedereen moe maar voldaan zo rond middernacht weer op het sportpark.

Hier werden kinderen en begeleiding aangenaam verrast door de heerlijk gebakken visjes van de heren C. de Droebel en C. de Kikker. Nogmaals dank daarvoor heren. Het smaakte heerlijk!
Echter: nog voordat iedereen z’n buikje gevuld had met gebakken vis braken de regen en onweer weer los. Een kampvuurtje zat er dus niet echt in. (Veel later in de nacht wel maar toen was het al bedtijd voor de kleine mannetjes en vrouwtjes).

Terwijl de nachtwakers de regen aanschouwden probeerden de kinderen de slaap te vatten. Echter zoals eigenlijk gebruikelijk is kwam hier natuurlijk weinig van, want wat is er nou leuker dan de hele nacht wakker te blijven en streken uit te halen. Het werd dan ook nog een onrustig nachtje.
Eenmaal in de volgende morgen waren de eerste toch al weer vroeg uit de veren.

Rond 5 uur vroegen de eersten al om ontbijt. Hen werd toch maar even vriendelijk verzocht om nog maar een paar uurtjes te gaan liggen, met het advies dat het nu nog kan en later als je groot bent en een baan hebt niet meer. Deze hint werd toch wel aardig begrepen.

Nadat eenieder was ontwaakt werd er weer koers gezet richting het clubhuis voor een heerlijk ontbijtje. Daar was goed te zien wie er wel en wie er niet had geslapen.

Na het ontbijt werd er onder de bezielende leiding van Henk J. en Jan H. een heus EK Voetbal gespeeld waarbij Italië als winnaar uit de bus kwam, gevolgd door Rusland en Ierland. (Laten we hopen dat dit van de zomer anders is.)
Na afloop van het voetbal werden alle kinderen getrakteerd op een mooie bal en heerlijk snoep waarna zij weer moe en hopelijk voldaan samen met hun ouders huiswaarts keerden.

De begeleiding hoopt dat de kinderen het ondanks het slechte weer toch naar hun zin hebben gehad en zien hen dan ook graag volgend jaar weer terug.

Tevens willen we Henk Jan van Maanen (Meesterbakker Van Maanen) en Mark Parlevliet (Parlevliet & van der Plas) bedanken voor het heerlijke ontbijt en de voortreffelijke vis.

Tot volgend jaar allemaal!

Geef een antwoord