Patrick de Groot breekt ellepijp

De keeper zal de komende wedstrijden van Quick Boys moeten missen
De euforie na de wedstrijd was groot. Quick Boys won afgelopen zaterdag voor de eerste keer sinds 31 augustus 2002 weer eens een openingswedstrijd op Nieuw Zuid. Keeper Patrick de Groot, die tegen RKAV Volendam zijn rentree op de velden maakte, kon terugzien op een uitstekend optreden en mocht na afloop veel complimenten voor zijn goede spel ontvangen. Een dag later kreeg de inwoner van Voorburg alsnog een flinke domper te verwerken.  

“Het moet zo’n twintig minuten voor tijd gebeurd zijn”, denkt verzorger Jan Loenen. “Waarschijnlijk is Patrick met zijn arm verkeerd terechtgekomen na een botsing met een speler van RKAV Volendam. In het veld gaf hij aan vooral last te hebben van zijn enkel. Na een korte behandeling aan zijn gewricht constateerden wij dat er verder gespeeld kon worden. Hij klaagde vervolgens ook over zijn arm, die ik met rek- en strekoefeningen controleerde. Vol van adrenaline gaf Patrick aan geen pijn te hebben en dat hij wel verder kon. Hij speelde de wedstrijd uiteindelijk met verve uit. Na de wedstrijd gaf ik zijn enkelgewricht extra aandacht. De volgende dag bleek dat Patrick zijn arm niet meer kon bewegen. In het ziekenhuis werd een kneuzing vanwege een lichte zwelling vastgesteld, maar uiteindelijk bleek op de foto dat hij toch zijn ellepijp had gebroken. Nu zit zijn arm in het gips. Heel teleurstellend voor hem, maar ook voor het team, want hij liet zien een fantatische keeper te zijn. Patrick is voorlopig uit de roulatie, hoe lang is moeilijk te zeggen. Een armblessure voor een keeper is een ander verhaal dan voor een speler natuurlijk”, aldus Loenen. Het medisch staflid gaf verder aan dat Pascal van der Plas op donderdag 26 september onder het mes gaat. David Almeida is begonnen met de hersteltraining op het veld, de laatste fase van zijn revalidatie.   
 
In een eerste reactie geeft Patrick, die de gehele voorbereiding aan zich voorbij moest laten gaan wegens een hardnekkige kuitblessure, ernstig te balen van zijn nieuwe kwetsuur. “Ik hoor maandag of ik geopereerd zal gaan worden aan mijn arm. Doordat het achterste gedeelte van de ellepijp is gebroken, kan ik mijn arm niet meer strekken. Het is zo jammer, zeker na de wedstrijd van zaterdag. Ik heb echt genoten van de sfeer rondom het duel. Maar ik ga mijn uiterste best doen om zo snel mogelijk terug te keren op het veld”, besluit de strijdlustige keeper van Quick Boys.

Geef een antwoord