Patrick de Groot en Derek van der Plas tekenen bij

De ervaren krachten dienen voor balans te zorgen in relatief jonge selectie van Quick Boys
In het seizoen 2013-2014 zullen Patrick de Groot en Derek van der Plas deel uitmaken van de A-selectie van K.v.v. Quick Boys. Het Technisch Management heeft overeenstemming bereikt met deze twee ervaren krachten. De Groot en Van der Plas zullen de balans moeten bewaken in de verjongde selectie van nieuwe trainer Ted Verdonkschot.

De Groot (34) heeft de afgelopen jaren bewezen een betrouwbare doelman te zijn. Hij kwam vorig seizoen over van zondagtopklasser Haaglandia. Met zijn ervaring en leiderschap is hij een zeer welkome aanvulling van de selectie van de blauwwitten gebleken. In het verleden stond de sluitpost onder contract bij ADO Den Haag en speelde De Groot voor TONEGIDO. De sympathieke De Groot voelde zich snel thuis op sportpark Nieuw Zuid en groeide uit tot een zeer stabiele factor in het elftal van de blauwwitten. Bij Quick Boys zal De Groot in de rol van mentor ook volgend seizoen de talentvolle Ruben van der Does en Kevin Sip gaan klaarstomen voor het grote werk.

De 31-jarige Derek van der Plas heeft de gehele jeugdopleiding van Quick Boys doorlopen, is sinds het seizoen 2000-2001 lid van de A-selectie en heeft de nodige successen gekend op Nieuw Zuid. Van der Plas is de belichaming van de Quick Boys-mentaliteit: altijd voorop in de strijd en nooit opgeven. Ook deze eigenschappen zullen van grote waarde zijn voor de gewijzigde en verjongde selectie van volgend seizoen. Van der Plas zal onder andere de clubcultuur binnen de A-selectie moeten bewaken en speelt daarbij ook een belangrijke rol op trainingen en in de kleedkamer. In de loop der jaren heeft de robuuste middenvelder altijd zijn waarde en blauwwitte hart voor de club bewezen. Onlangs werd Van der Plas gehuldigd vanwege zijn 250e wedstrijd in het basiselftal van het vlaggenschip.

Het Technisch Management is zeer content met het aanblijven van deze geroutineerde spelers en hoopt dat zij volgend seizoen van grote waarde zullen zijn in de vernieuwde selectie van de blauwwitten. Zij waardeert het bijzonder dat zowel De Groot als Van der Plas de hiervoor beschreven verantwoordelijkheden mede op zich willen nemen.

Geef een antwoord