Prettige feestdagen en een gezond & succesvol 2013

Hoofdtrainer van Quick Boys 1 Gerard de Geus kijkt terug…en vooruit
Beste Quickboyzers,

Wederom bijna een roerig voetbaljaar bij deze grote club teneinde, waarin vreugde en teleurstellingen weer hand in hand zijn gegaan. De eerste seizoenshelft is met alle ups en downs omgevlogen. We hebben twaalf competitie-, vijf districtsbeker- en elf oefenwedstrijden gespeeld. Kijkend door uitsluitend ”een ranglijstbril” is de conclusie dat we niet staan waar we conform de gestelde doelstelling wilden staan, maar gaan wel met een schuin oog kijken naar de plaatsen die recht geven op het spelen van een nacompetitie.  

Met de overwintering hebben we wel in de beker onze doelstelling gerealiseerd. We zitten bij de laatste 16 (van de ruim 250 deelnemende verenigingen) van het KNVB-districtsbekertoernooi. De volgende tegenstander is nog niet bekend omdat er nog een tussenronde plaatsvindt, ook de datum en locatie is dus nog niet bekend.

Nu even kijkend door een trainersbril, de laatste wedstrijden waren we iedere wedstrijd de beter voetballende ploeg, we konden over steeds langere periode in balbezit de wedstrijd controleren en we creëerden minimaal twee tot drie keer zoveel scoringsmogelijkheden dan onze tegenstanders. Qua voetbal / ontwikkeling ben ik dan ook tevreden, de verdediging staat goed, de opbouw wordt steeds beter verzorgd, van achteruit. Op het middenveld zie ik steeds meer beweging en steeds meer “simpel voetbal” al hebben we nog vaak slordige passes, de omschakeling van balbezit naar balbezit tegenstander lossen we steeds beter op, pressiemomenten als TEAM kunnen en moeten nog nadrukkelijker herkend worden en nog belangrijker, benut. Onze aanvallers dreigen een beetje “onder gesneeuwd” te raken, maar hebben de laatste weken een goed gemiddelde, maar om echter daadwerkelijk mee te doen om de prijzen had het rendement, niet goed maar HEEL goed vanaf het begin moeten zijn, we werken er met elkaar keihard aan om die laatste stap te maken. Als we met z’n alleen als TEAM de stap verder omhoog nog willen maken zal : Ik kan niet trainen want ………. moeten ombuigen in, ik kan niet want ……………, ik moet trainen.

Mede dankzij sponsoren en de vereniging Quick Boys zitten we in de riante positie dat we op trainingskamp kunnen naar Tenerife. In de week van 4 tot 11 januari zal dit plaatsvinden. We kunnen daar op een goed speelveld trainen en we werken vanzelfsprekend aan een stukje teambuilding. Jammer genoeg kunnen drie spelers, om voor hen zeer moverende redenen niet mee, we hebben besloten deze plaatsen in te vullen door jonge talenten uit het tweede elftal uit te nodigen. Zoals de grote meester ooit zei: “ieder nadeel heeft zijn voordeel”

Nog even dit , op de drempel van het nieuwe jaar: namens de selectiespelers , staf en begeleiding van Quick Boys 1 willen wij U allen heel heel prettige feestdagen en een super gezond en sportief 2013 wensen

 

Gerard de Geus
Hoofdtrainer Quick Boys 1

Geef een antwoord