Proefspeler Nadir Achahbar verdient contract

Na een stage van enkele weken heeft Nadir Achahbar de clubleiding van de blauw-witten weten te overtuigen van zijn kwaliteiten. De linksbenige verdediger wordt definitief toegevoegd aan de selectie van trainer Edwin Grünholz en tekent op sportpark Nieuw Zuid een contract tot het einde van het seizoen.

Achahbar, die onlangs zijn 23e verjaardag mocht vieren, begon zijn voetballoopbaan bij competitiegenoot Scheveningen. Zijn talent werd in 2013 opgemerkt door de profs van Sparta Rotterdam. Enkele seizoen later maakte de geboren Hagenaar de overstap naar de jeugdopleiding van FC Utrecht. Zijn laatste club in Nederland was ADO Den Haag, voordat Achahbar koos voor een buitenlands avontuur in Cyprus.

,, Destijds vond ik de stap terug naar de amateurs nog te vroeg. Voetballen in het buitenland was een heel mooie ervaring, een kans die ik met beide handen aangreep. Alles was top geregeld daar. Maar ik woonde ver weg van mijn familie en om die reden wilde ik na een jaar wel weer terugkeren. En toen belde Edwin Grünholz”, blikt de kersverse aanwinst terug op zijn periode bij Ermis Aradippou.

De eerste kennismaking op Nieuw Zuid is hem goed bevallen. ,,Quick Boys ken ik als een grote club in de Tweede Divisie. Als ik zie hoeveel supporters er meereizen naar Tiel, dat is geweldig! Net als de sfeer eromheen. Verschillende fans die een praatje met mij komen maken. Ja, mijn eerste indrukken zijn zeer positief.”

Op Nieuw Zuid komt Achahbar een aantal oude bekenden tegen. ,,Door de spelersgroep en de stafleden ben ik heel goed opgevangen. Met Tyrone Owusu en Nigel Ogidi Nwankwo heb ik samengespeeld bij ADO Den Haag. Verder ken ik Aleksandar Bjelica, Mohamad Mahmoed en Youssef El Kachati goed. Dat is voor mij prettig binnenkomen natuurlijk.”

Achahbar is naar eigen zeggen bloedfanatiek, sterk aan de bal en goed in het neerzetten van de verdediging. ,,Ik heb heel veel zin in het nieuwe seizoen. Met het team wil ik zo hoog mogelijk eindigen. Gezien de aanwezige kwaliteiten moeten we daar ook niet voor weglopen. Persoonlijk wil ik veel minuten maken en een bijdrage leveren aan de prestaties van de club.”

De deur naar het betaalde voetbal staat wat hem betreft nog altijd op een kier. ,,Maar ik moet eerlijk zijn tegen mezelf. Ik ben natuurlijk niet piepjong meer. Als ik bij Quick Boys kan blijven, dan zie ik dat zeker niet als een straf. Je weet nooit hoe het gaat lopen. Ik train ook bijna dagelijks voor mezelf. Daarnaast geef ik sportles op een bassischool in Den Haag. Het is heel leuk om met kinderen te werken”, besluit de Hagenaar.

,,Een linksbenige verdediger stond nog op ons wensenlijstje”, legt bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff uit. ,,Tijdens de trainingen en oefenwedstrijden heeft Nadir op ons een goede indruk achtergelaten. Wij zijn daarom blij met zijn komst. Hij is een ambitieuze speler die nog lang niet op de top van zijn kunnen zit.”

De Technische Commissie wil Nadir Achahbar van harte welkom heten op Nieuw Zuid en proost met hem op een succesvolle samenwerking.