Promotie kroon op het werk

Quick Boys B1 verslaat FC Emmen B1 in zinderend duel
Dankzij een 1-0 overwinning op FC Emmen B1 dwong Quick Boys B1 afgelopen zaterdag promotie naar de Eerste Divisie af. De talenten van trainer John van der Steen kregen loon naar werken en bekroonden een uitstekend seizoen met de promotie naar een nog hoger niveau. Klik HIER voor de foto’s van deze wedstrijd.

Op het complex van DVS’33 in Ermelo, waar het eerste elftal enkele weken geleden ook al met 1-0 wist te winnen, was het eerste kwartier echter voor de Drentenaren. Zo moest keeper Arie in de openingsfase handelend optreden bij een grote kans van FC Emmen B1. Hierna herstelden de blauwwitten zich goed en konden zij langzaam maar zeker het vertrouwde spelletje gaan spelen. Een aanval, door Stephan en Martijn opgezet, werd uiteindelijk onschadelijk gemaakt door de Drentse keeper.

Na de 0-0 ruststand probeerde FC Emmen meer druk te geven, maar juist Quick Boys kreeg de kansen vanwege de ruimte die de blauwwitten kregen. Een taktische wissel – Tim kwam in het veld als controlerende middenvelder – wierp uiteindelijk z’n vruchten af. Quick Boys nam de leiding na een fraaie actie van Stephan die vervolgens beheerst afrondde: 1-0.

Ver in de blessuretijd leek de voorsprong alsnog teniet gedaan te worden; FC Emmen B1 werd een strafschop toegekend. Doelman Arie koos echter voor de goede hoek en stopte de elfmetertrap. Ook in de resterende spannende minuten wist Quick Boys B1 het doel schoon te houden, waarna het verlossende eindsignaal klonk. De promotie naar de Eerste Divisie was een feit, een geweldige prestatie van de mannen van Quick Boys B1! Langs deze weg worden zij nogmaals van harte gefeliciteerd!