Quick Boys 10 en 17 overtuigende kampioenen

Beide elftallen wonnen afgelopen zaterdag van directe concurrenten
Afgelopen zaterdag is zowel Quick Boys 10 als Quick Boys 17 kampioen geworden. Beide teams speelden toevalligerwijs een thuiswedstrijd tegen hun enige overgebleven concurrent en moesten winnen om de kampioensvlag te kunnen hijsen.

Quick Boys 10 mocht om 12.00 uur op veld 3 het spits afbijten tegen VVSB 3. Mogelijk dat VVSB geimponeerd was door het nodige vuurwerk dat vooraf aan de wedstrijd de lucht was ingeschoten, want al in de eerste minuut was het raak: 1-0 voor de boys. Daarna leken de kampioenszenuwen het toch over te nemen, want het veldspel was zeer matig en VVSB was de bovenliggende partij. Beide teams kregen was kansjes, waarbij VVSB zelfs een keer de binnenkant van de paal raakte, maar het leek erop dat de rust met die 1-0 stand zou worden gehaald. Totdat Huig Varkevisser nog een verrassing in petto had. In de laatste minuut van de eerste helft lobte hij de bal op magnifieke wijze over de VVSB-keeper in het doel: een 2-0 voorsprong bij rust. Veel meer dan de boys verdienden, maar daar maalde niemand om. De thee had de boys blijkbaar goed gedaan, want de tweede helft was koud begonnen of het stond al 3-0. En daarmee was de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk werd het 6-1 voor de boys: een ruime overwinning en een verdiend kampioenschap. Opmerkelijk, omdat het team vrijwel geheel uit eerstejaars senioren bestaat en dergelijke teams meestal wel een of twee jaar nodig hebben om aan het (fysieke) seniorenvoetbal te wennen. De boys van Quick Boys 10 hadden daar echter weinig moeite mee en mogen het na dit zeer succesvolle seizoen een klasse hoger gaan proberen.

Na dit succes van Quick Boys 10 was het de beurt aan Quick Boys 17. QB 17 had tot dan toe alle competitiewedstrijden in winst omgezet, maar ook tegenstander Leidsche Boys 3 had nog weinig puntenverlies geleden. De wedstrijd werd op het hoofdveld gespeeld, waar Leidsche Boys niet bepaald blij mee was. Zij hadden slechts tien spelers beschikbaar en om dan te moeten spelen op een veld met de grootst mogelijke afmeting … Vooraf werden de Leidenaars nog gevreesd, maar dat bleek volkomen onnodig. Quick Boys was heer en meester en de tegenstander kwam er nauwelijks aan te pas. Werd de uitwedstrijd nog moeizaam met 1-0 gewonnen, nu prijkte er bij het laatste fluitsignaal een 9-1 uitslag op het scorebord. Derhalve ook Quick Boys 17 met glans kampioen.