Quick Boys 11 overtuigend kampioen

Na de overwinning op Leidsche Boys kon de kampioensvlag in top
Quick Boys 11, in de wandelgangen beter bekend als Quick Boys 11 Selectie, een begrip in de regio, begon dit seizoen stormachtig. Nadat men voor de beker werd uitgeschakeld (2x gelijk, 1x winst) konden ze zich vol richten op de competitie.

De eerste zes competitiewedstrijden werden eenvoudig in winst omgezet. Helaas voor QB deden naaste concurrenten Katwijk 9 en Leidsche Boys 1 daar niet of nauwelijks voor onder, zodat het al van meet af aan spannend was. De zevende competitiewedstrijd tegen nummer laatst Lugdunum werd gelijk gespeeld, waardoor de concurrentie weer wat dichterbij kroop. In de directe confrontatie met Katwijk 9 een week later werd wederom gelijk gespeeld. Hierna pakte Quick Boys 11 de draad weer op en werden de volgende vijf wedstrijden gewonnen. Tot de wedstrijd kwam tegen, inmiddels Angstgegner, Lugdunum. Wederom werden er punten gemorst, er werd zelfs verloren! Concurrent Katwijk kwam op één punt van de Selectie te staan.
De wedstrijd hierna werd de belangrijkste van het seizoen: QB 11-Kw 9. Op een volgepakt Nieuw Zuid liet Quick Boys zien dat ze weldegelijk de beste waren van de competitie. Puur op strijd en inzet werden de drie punten gepakt. Hierna was het geloof in het kampioenschap groter dan ooit en het leek alsof de Selectie onoverwinnelijk werd. De volgende twee wedstrijden werden probleemloos gewonnen, waardoor op 8 mei 2010 het kampioenschap veilig gesteld kon worden op Nieuw Zuid. Tegenstander was het inmiddels voor de titel afgehaakte Leidsche Boys.

Onder toeziend oog van zo’n 120 supporters, inclusief in de tweede helft de voorzitter, begon Quick Boys wervelend aan de wedstrijd. Al in de eerste helft werden vele kansen gecreëerd en kreeg men 14(!) corners. Jacob Ouwersloot zette in de 24e minuut, na een mooie aanval, de 1-0 op het scorebord. Hierna bleef Quick Boys goed voetballen, maar was de eindpass steeds net niet goed genoeg. Leidsche Boys werd volledig vastgezet op eigen helft en kon zelf weinig tot geen kansen creëren. In de 40e minuut kon Diederik Bauw, na een steekpass van Dirk van Duijn, de 2-0 binnen schieten. Hij bleef ijzig koud alleen voor de keeper en met een mooie schijnbeweging omspeelde hij hem, waarna de bal simpel in het lege doel gedeponeerd kon worden.

In de tweede helft liet Leidsche Boys zien dat ze de overwinning niet zo maar cadeau gingen geven. Ze werden beter en QB 11S werd wat onder druk gezet. Maar zoals wel vaker dit seizoen werd er met het hele team gewerkt en gestreden, zodat het nooit echt gevaarlijk werd. Toch kwamen de Leidenaren nog terug. Een buitenspelgoal werd onterecht goedgekeurd, omdat de assistent-scheidsrechter vergat te vlaggen. Quick Boys consolideerde de voorsprong en controleerde in principe het restant van de wedstrijd. Na 90 minuten was het bevrijdende laatste fluitje van scheidsrechter Van Rijn een feit en kon het feest beginnen.

Quick Boys 11 bedankt een ieder die de Selectie dit jaar gesteund heeft. Supporters, sponsors, mensen bij de club (onder andere Jan den Haan en Jan Mouter) en spelers die bereid waren mee te doen met het 11e, jullie worden allen van harte bedankt voor het mogelijk maken van een geweldig seizoen!

De Skoe (Schrijver van verslagen van QB 11)