Quick Boys A1 boekt eerste overwinning

Tegenstander FC Den Bosch A1 werd verslagen waardoor de talenten van Nieuw Zuid voor de derde achtereenvolgende keer ongeslagen bleven
Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch A1 op het programma. De Brabanders behaalden reeds elf punten in de voorgaande zes wedstrijden. Quick Boys A1 speelde de laatste twee wedstrijden gelijk en kon een overwinning goed gebruiken in de strijd om handhaving in de landelijke Eerste Divisie.

De eerste minuut werd Quick Boys gelijk wakker geschut. Na slordig balverlies vanaf de aftrap kwam FC Den Bosch A1 er razendsnel uit en scoorde direct. Dit doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel.
Quick Boys A1 liet vervolgens prima voetbal zien en zette daarmee FC Den Bosch A1 onder druk. Na een goede actie van Thom de Vries werd zijn voorzet door een speler van FC Den Bosch A1 in zijn eigen doel gewerkt: 1-0.
Een paar minuten later was het wederom raak voor de blauwwitten. Een afgeslagen corner werd door Sander van Duijn op de lat geschoten en Thom de Vries was er attent bij om de rebound binnen te koppen: 2-0. FC Den Bosch A1 ging vervolgens meer risico’s nemen, hetgeen gevaarlijke momenten opleverde voor het doel van keeper Kevin Sip. Maar ook de thuisploeg brak regelmatig gevaarlijk door. Max Oostenrijk werd weggestuurd aan de linkerkant en gaf vervolgens mooi voor op Robin Varkevisser. De kopbal van laatstgenoemde was wederom raak: 3-0. Quick Boys A1 ging rusten met een riante voorsprong.

De tweede helft kreeg Quick Boys A1 het moeilijker. Door de harde tegenwind kwam Quick Boys weinig aan voetballen toe. FC Den Bosch A1 probeerde met vier spitsen een doorbraak te forceren, maar erg gevaarlijk  werden de Brabanders niet. Na tien minuten spelen in de tweede helft kwam Quick Boys A1 er gevaarlijk uit. Max Oostenrijk werd na een actie in het strafschopgebied onderuitgehaald en kreeg een penalty mee. Jammer genoeg werd de elfmetertrap van Danny Wenink gestopt door de keeper.
FC Den Bosch A1 kende veel moeite om een tegentreffer te maken. Nadat vele schoten geblokt werden en zelfs een schot van vijf meter gestopt werd, was het uiteindelijk toch raak. Keeper Sip was kansloos op een lage schuiver: 3-1.
Quick Boys A1 bleef vechten voor wat het waard was en haalde zo de eerste overwinning van het seizoen binnen. Na de 3-1 overwinning staan de blauwwitten momenteel op vijf punten. Aankomende week staat de bekerwedstrijd uit bij ADO Den Haag A1 op het programma. Deze wedstrijd zal weer een goed leermoment zijn voor Quick Boys A1.