Quick Boys A1 goes America

Ludieke acties A1-spelers leveren sponsorgeld op
De boys van onze A1 zijn hard aan het sparen om voldoende geld bij elkaar te krijgen voor hun unieke trip naar Pensacola, Florida, waar ze aan een internationaal voetbaltoernooi deelnemen. Een van de acties was om als ware fotomodellen het nieuwste ondergoed van Jambelle te showen. En dan niet lekker warm binnen, maar in de sneeuw voor de winkel van Jambelle in de Princestraat! Zie hiervoor hun foto’s op de website usa.foreholte.com. Dat leverde ze toch mooi € 275 op!

In aansluiting hierop bedachten Sander van Duijn, Kevin Sip en Stefan van der Plas een nieuwe stunt, namelijk een unieke sponsorloop. Profiterend van de kerstborrels van de kantinecommissie en de commissiekamer op zaterdag 18 december, gingen ze met de schaal rond om geld op te halen. Als tegenprestatie zouden ze dan een gesponsord rondje om veld 2 lopen, en wel in hun onderbroek! A1-begeleider Klaas Guijt, die op de kerstborrel van de commissiekamer aanwezig was, deed daar toen branieachtig nog een schepje bovenop. Als de boys meer dan € 500 zouden ophalen zou hij, uiteraard in hetzelfde tenue, meelopen! Hij ging er natuurlijk van uit dat dit bedrag van € 500 volstrekt onhaalbaar was. Maar dat bleek een misrekening. In eerste instantie liep de ‘collecte’ inderdaad moeizaam, maar na de overmoedige woorden van Klaas schoten de giften de hoogte in, om uiteindelijk te stoppen bij € 515! Derhalve kon Klaas er niet meer onderuit, ook hij moest in zijn onderbroek, in de sneeuw, een rondje om veld 2 lopen.

Onder het toeziende oog van een man of tachtig moesten de boys eraan geloven. De lichten op veld 2 werden ontstoken en iedereen maakte zich klaar voor het spektakel. Na een korte ‘warming up’ (in feite een cooling down) begonnen de boys, samen met de zo op het oog flink afgetrainde Klaas en bij een temperatuur van -6 °C, met veel enthousiasme aan hun ‘ereronde’. Halverwege werd er nog even gestopt voor een extra showtje, maar helaas gebeurde dat in het donker, zodat de toeschouwers daar niet van konden meegenieten. Als toetje werd het verfrissende rondje afgesloten met een ongeëvenaarde buikschuiver over de verse sneeuw, waarna snel de verdiende warme douche werd opgezocht.

Geef een antwoord