Quick Boys A1 wint bij FC Zwolle A1 (3-1)

In het stadion van FC Zwolle slaat Quick Boys uiteindelijk toe in de 2e helft
Quick Boys reisde af naar Zwolle voor de wedstrijd tegen FC Zwolle A1. Na de overwinning op Fortuna Sittard heerste er vertrouwen in de groep. Wel kende Quick Boys A1 problemen voorin, Thom de Vries(blessure) en Robin Varkevisser(geschorst) ontbraken. Door deze problemen probeerde Quick Boys met een 4-4-2 formatie de punten mee naar Nieuw Zuid te nemen.

In het stadion van Zwolle trapte Quick Boys om half 3 af voor de wedstrijd. Beide teams begonnen terughoudend aan de wedstrijd en creëerde kleine kansjes. Zo kreeg FC Zwolle een schotkans die na de redding van Kevin Sip in de voeten kwam van de spits van Zwolle alleen stond hij buitenspel. Quick Boys kreeg na een half uur spelen de grootste kans van de 1e helft, na een goede individuele actie van Danny Wenink werd de bal voorgebracht ,maar Max Oostenrijk zag zijn poging gekeerd worden vanaf de doellijn door een Zwolle-speler, in de rebound was het nog Jaco van der Bent die ook zijn poging vanaf de doellijn worden gehaald en via de paal er niet in ging. Quick Boys ging de rust in met een 0-0 stand en merkte dat er wat te halen viel in Zwolle.

De tweede helft was Quick Boys de gevaarlijkste ploeg, Danny Wenink kon het goede spel van Quick Boys belonen maar schoot naast. In de 57e minuut ontsnapte Danny Wenink opnieuw aan de aandacht van de Zwolle defensie, waardoor de keeper van Zwolle aan de noodrem moest trekken. Het leverde Zwolle een rode kaart op en een strafschop voor Quick Boys, die benut werd door Jaco van der bent :0-1. Quick Boys kreeg meer ruimte na het offensief van Zwolle, in de 67e minuut strafte Danny Wenink het balverlies van Zwolle genadeloos af: 0-2. De verdediging van Quick Boys kreeg het moeilijker maar bleef goed op de been. Wel maakte Zwolle 10 minuten voor tijd nog de aansluitingstreffer door een vrije trap op rand zestien meter te benutten:1-2. Quick Boys hield zich in de slotfase goed staande en gooide de wedstrijd op slot in de blessuretijd, invaller Jim van der Krogt kopte binnen na een goede vrije trap van Jaco van der Bent:1-3. De vreugde was groot nadat de (goed fluitende)scheidsrechter af blies en Quick Boys een terechte overwinning behaalde op FC Zwolle A1.

Met een 3-1 winst op FC Zwolle heeft Quick Boys goede zaken gedaan, zo loopt het uit op de onderste regionen en kan serieus gaan kijken naar de middenmoot. Volgende week zal Willem II /RKC A1 naar Nieuw Zuid komen en zal Quick Boys A1 gaan proberen om de 3e overwinning op rij te gaan boeken.