Quick Boys bereikt akkoord met Michael van der Kruis

De ervaren verdediger neemt na elf seizoenen afscheid van het betaalde voetbal en kiest voor de blauwwitten
De technische commissie van Quick Boys heeft overeenstemming met Michael van der Kruis. De negenentwintigjarige verdediger komt over van de profs van FC Emmen. In Drenthe was de geboren Naarder bezig aan zijn tweede seizoen. In een eerste reactie geeft Van der Kruis aan verheugd te zijn over zijn overgang naar Quick Boys.

bron foto: Voetbal International

Zijn eerste stappen op een voetbalveld zette hij op het terrein van BFC uit Bussum, voordat de scouts van Ajax hem in het vizier kregen. Op zijn negentiende maakte Van der Kruis zijn debuut in het betaalde voetbal in een uitwedstrijd met het Rotterdamse Excelsior tegen Heracles Almelo. Drie seizoenen was hij actief voor Excelsior, waarna De Graafschap geïnteresseerd raakte in zijn diensten. Namens de Doetinchemmers speelde Van der Kruis negenenveertig wedstrijden in de Eredivisie. Na de degradatie van de Superboeren koos de centrale verdediger voor het Haarlem van toenmalig trainer Gert Aandewiel. In de hoofdstad van Noord-Holland kende Van der Kruis als aanvoerder met onder andere Robert-Jan Ravensbergen en Hendrik van Beelen een succesvolle periode. De bijna oudste club van Nederland pakte destijds voor het eerst sinds vijfentwintig jaar weer een periodetitel en plaatste zich derhalve voor de nacompetitie.
Na het vertrek van Aandewiel naar Sparta Rotterdam besloot ook Van der Kruis zijn heil elders te zoeken en kwam zodoende terecht bij FC Emmen. In totaal speelde de kopsterke rechtspoot tweehonderddrieënzeventig competitiewedstrijden in het betaalde voetbal en wist daarin tien doelpunten te produceren.
Naast zijn kopkracht is Van der Kruis sterk in de duels en beschikt hij over voldoende snelheid. Met zijn coachende kwaliteiten is lijkt hij op voorhand van toegevoegde waarde te zijn voor de blauw-witte formatie. Het webteam heeft Michael van harte welkom bij de club en wenst hem heel veel succes op sportpark “Nieuw Zuid”.

Geef een antwoord