Quick Boys bindt ook Haaglandia aan zegekar

In de eerste helft van de wedstrijd werd niet gescoord. Quick Boys had het lastig tegen Haaglandia.  Al na vijf minuten spelen in de tweede helft kwam Quick Boys door een doelpunt van Yordi Teijsse op voorsprong. Halverwege de tweede helft verdubbelde Delano a Cohen de marge, daarna bleef de score uit.

Na een indrukwekkende minuut stilte wegens het te vroege overlijden van clubman Martin Haasnoot begon de wedstrijd tegen Haaglandia dat theoretisch nog niet helemaal vrij was van degradatiezorgen maar zich in ieder geval niet ingroef en wilde voetballen voor de punten. Om tot een draaglijk resultaat te komen schuwde Haaglandia niet om af en toe tot het randje te gaan wat al binnen een kwartier spelen resulteerde in gele kaarten voor Mitchel de Vlugt en Ivailo Staal. Met de harde wind in de rug wist Haaglandia regelmatig via Abbes Rahmoune gevaarlijk te worden, voor Haaglandia ontbrak in dergelijke gevallen de afmaker om de door Rahmoune opgezette aanvallen af te ronden.

Zelf wist Quick Boys na ruim tien minuten spelen voor het eerst gevaarlijk te worden. Topscoorder Yordi Teijsse plaatste de bal koppend naast het doel op aangeven vanaf de rechterflank. Daarna was de beste kans voor Haaglandia. Spits Chidozi Ugwunna kreeg teveel ruimte om de bal koppend rakelings langs de doelpaal te koppen. Door vroeg te storen maakte Haaglandia het Quick Boys lastig om de aanval op te zetten. De blauwwitten hadden voorlopig geen antwoord op de tactiek van de gasten.  Na ruim een half uur spelen zette Quick Boys druk op het doel van Haaglandia dat een aantal hoekschoppen kreeg te verwerken maar de gasten niet in gevaar bracht. Met de rust in zicht kreeg Quick Boys op aangeven vanaf de linkerflank nog de mogelijkheid de score te openen, bij meerdere spelers ontbrak de scherpte ontbrak om de bal over de doellijn te werken. Haaglandia bleek voorlopig een lastig te nemen horde, om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken zou Quick Boys in de tweede helft een stapje harder moeten doen.

In de tweede helft speelde Quick Boys met de wind in de rug en met de kennis in het achterhoofd dat naaste concurrent vv Noordwijk dicht bij een overwinning was.  Al na vijf minuten spelen kwamen de blauwwitten op een 1 – 0 voorsprong. Op aangeven vanaf de rechterflank door Robert Steemers verhoogde topscoorder Yordi Teijsse zijn toch al niet onaanzienlijke saldo doelpunten naar 25. Quick Boys had de smaak te pakken en trachtte de score verder te verhogen. Mohamed el Osrouti sneed het strafschopgebied binnen, werd naar de grond gewerkt en claimde een strafschop die resoluut werd weggewuifd door arbiter Keijl. Een paar minuten later probeerde Robert Steemers het nog een keer vanaf de rachterflank, nu werd zijn voorzet tot hoekschop verwerkt. Aan de andere kant had Henry Opoku steeds meer vat gekregen op het spel van lastpak Abbes Rahmoune, die inmiddels een stuk minder gevaarlijk was geworden en in de loop van de tweede helft zou worden vervangen.

Quick Boys drong aan op een verhoging van de marge. Eerst werd een afstandsschot van Delano a Cohen door doelman Steven Verstraten over de doellat getikt. Kort daarop zette Yordi Teijsse met Mohamed el Osrouti een actie op waaruit El Osrouti gevaarlijk leek te worden maar weer al dan niet reglementair werd gestopt. Ook in dit geval honoreerde arbiter Keijl de claim voor een strafschop niet. In deze wedstrijdfase had El Osrouti de smaak te pakken, gaf zijn tegenstanders het nakijken om vervolgens de bal terug te leggen op captain Delano a Cohen die snoeihard op doel uithaalde waarna doelman Verstraten voor de tweede keer in de wedstrijd de bal uit het doel mocht vissen.

Nog had Haaglandia de hoop niet opgegeven. Met nog tien minuten te spelen waagde Chidozi Ugwunna een doelpoging die met moeite werd gestopt door doelman De Zwart, een paar minuten later was invaller Francesco Fens uit een vrije schop dicht bij een doelpunt, Fens kopte de bal rakelings over de doellat.  Daarna leek Yordi Teijsse nog te kunnen scoren uit een hoekschop maar miste deze kans. Dat bleef zonder gevolgen voor de blauwwitten die geen fouten maakten t.o.v. de concurrentie. Met nog vier wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op vv Noordwijk nog steeds vier punten.

Dankzij de zege blijft Quick Boys koploper, met vier punten voorsprong op runner-up Noordwijk. Er zijn nog vier speelronden te gaan.