Quick Boys C1 loopt kampioenschap nét mis

Desondanks heeft de ploeg een uitstekend seizoen achter de rug
Quick Boys C1 speelde afgelopen zaterdag de kampioenswedstrijd tegen Barendrecht C1. In een bizarre ontknoping is het uiteindelijk op één doelpunt na niet gelukt de titel binnen te slepen.

Na een goede eerste helft, waarin de C1 van Quick Boys domineerde, werd gerust met een 2-1 ruststand. Vlak voor rust was het nog 2-0, wat gezien de kansenverhouding zeker twee goals te weinig was voor Quick Boys. De enige kans van Barendrecht in de blessuretijd van de 1e helft ging erin, waardoor de marge met rust één goal was.

De tweede helft begon moeizaam. Barendrecht had vertrouwen getankt en wij hadden een klein tikje gehad. Binnen vijf minuten maakte Barendrecht de 2-2 en niet veel later volgde uit een kopbal na een vrije trap de 2-3. Op dat moment moesten we nog twee keer scoren en mochten we van elf meter aanleggen na een overtreding van Barendrecht. Helaas was deze te pakken voor de keeper en bijna direct in de omschakeling maakte Barendrecht de 2-4. Het knappe van dit echte ”team” was ondanks alle tegenslagen de minuten hiervoor dat we toch nog tot 4-4 wisten te komen vlak voor tijd. Maar de tijd was te kort om alsnog de laatste winnende over de streep te halen.

De C1 heeft zo wel drie competitievrije weken op plek 1 gestaan. Dit door een zeer knappe serie na de winterstop. In februari kregen beide koplopers Velo (4-1, thuis) en Laakkwartier (2-3, uit) klop en hierna zijn beide teams van slag geraakt en hadden veel puntverlies. Door het zelf winnen van de wedstrijden was de tussenstand een ronde voor het einde, een groot verschil met rond de winterstop. In plaats van meer dan tien punten achter op Velo en Laakkwartier, was de C1 op kop gekomen. Een hele knappe serie van een team dat echt een team is. Een grote kracht in combinatie met de prima voetbalkwaliteiten. Voor ons als staf, ondanks de teleurstelling van de laatste speeldag, een uitstekend seizoen. Wij zijn trots op de boys!