Quick Boys C1 maakt zich op voor bekerfinale

Terwijl de Familiedagen in volle gang zijn, zit het seizoen er voor één team in ieder geval nog niet op. Aanstaande zaterdag 4 juni speelt de C1 van Quick Boys op het sportpark van voetbalvereniging Velo in Wateringen de bekerfinale tegen HVV C1 uit ‘s-Gravenhage (aanvang: 10.00 uur).

Van beide teams kan gezegd worden dat ze (tot nu toe) een mooi seizoen achter de rug hebben, te beginnen met de tegenstander. HVV speelde op zaterdag in de hoofdklasse E. Op 1 wedstrijd na wist HVV alles met overtuiging te winnen. De enige wedstrijd die ze verloren was tegen het sterke FC Lisse C1. In de bekerpoule won HVV met ruime cijfers, waardoor ze eenvoudig de volgende ronde haalden. In de tweede ronde moesten ze aantreden tegen Alexandria’66 C1, dat in de competitie uitkomt in de 2e divisie. Deze wedstrijd wist HVV eenvoudig met 0-3 te winnen. In de kwartfinale ontving HVV de C1 van Zwaluwen. Zwaluwen, uitkomend in de hoofdklasse, verloor nipt met 1-2 van HVV. Zo bereikten de Hagenaars de halve finale van de beker. In die halve finale moest HVV aantreden tegen Spijkenisse C1, uitkomend in de in de 2e divisie. HVV won deze wedstrijd met 1-0, waardoor ze de finale bereikten van het bekertoernooi. Al met al een knappe serie van onze aanstaande tegenstander.

Ook Quick Boys kan terugkijken op een goed seizoen, begonnen met een erg sterke eerste seizoenshelft. Dit leverde tijdens de winterstop een gedeelde eerste plaats op. Smitshoek C1 werd winterkampioen doordat ze een iets beter doelsaldo hadden. In de tweede helft van het seizoen ging het met QB iets lastiger. Zo waren er wat tegenvallende resultaten na de herstart van de competitie. Quick Boys liet punten liggen en het sterke Smitshoek bleef winnen, waardoor ze uiteindelijk terecht kampioen werden en Quick Boys tweede werd: alsnog een uitstekende prestatie.

In de beker werden door de jonge blauwwitten fantastische resultaten geboekt. Quick Boys overleefde glansrijk de bekerpoule met ruime overwinningen tegen Rijnsburg C1 (8-0), Katwijk C1 (7-0) en Voorschoten C1 (3-0). In de volgende ronde wachtte een tweededivisionist, Haaglandia C1. Deze uitwedstrijd speelde Quick Boys ijzersterk en won deze met 1-3. De volgende rondes speelde Quick Boys ook mooie wedstrijden met overwinningen tegen FC Lisse (1-5) en ARC C1 (1-2). De halve finale werd wederom gespeeld tegen een tweededivisionist. De C1 van DHC was de tegenstander. Nadat de wedstrijd in 2-2 eindigde, won Quick Boys uiteindelijk na penalty’s. Ook HVV is dus gewaarschuwd: Quick Boys heeft zich het afgelopen jaar immers bewezen als een kwalitatief getalenteerd team.

Het belooft zaterdag een zeer spannende wedstrijd te worden in Wateringen. We hopen dat jullie Quick Boys C1 komen supporten, dus wie weet tot zaterdag!

Geef een antwoord