Quick Boys Dames 1 verplettert Kagia met 15-0 (rust: 1-0)

Doelpuntenfestijn op veld 5
Zaterdag 13 november. Vandaag de wedstrijd tegen het laaggeplaatste Kagia.

We willen meteen aan het begin van de wedstrijd het verschil maken door snel te scoren en dan weglopen van deze tegenstander. Helaas lukt dat de eerste helft met de beste wil van de wereld niet. De aanvallen die opgezet worden zijn mooi, maar worden te traag uitgevoerd. De tegenstander kan het op deze manier makkelijk bijhouden en dat zonder noemenswaardige inspanning.
We moeten tot aan de 23e minuut wachten voordat de score wordt geopend. Geholpen door de keepster komen we op 1-0. Eigenlijk wil je zo’n doelpunt niet beschrijven en al helemaal niet meetellen. Maar vooruit een beschrijving hoe ik dit doelpunt op papier heb gezet. Laura geeft geeft een schotje op het doel, meer is het niet. De keepster zit finaal mis, grabbelt wat en de bal rolt, ja echt heel langzaam, over de doellijn. Daarna komt de westrijd wat op gang. Op het middenveld zetten we wat om en daardoor komt er meer grip. We spelen dan al wel 30 minuten. Het tempo gaat fors omhoog en nu zie je dat Kagia het niet meer bij kan houden. Met het nodige kunst en vliegwerk weten ze het tot de rust op 1-0 te houden. Maar het is duidelijk, dames 1 is los. Nog een feit uit deze eerste helft, Mandy onze keepster heeft 2 achterballen moeten nemen en ik denk 2 terugspeelballen moeten verwerken. Dat zegt wel iets over de verhoudingen binnen de lijnen. Dat het maar 1-0 is met de rust is iets dat we ons zelf aan kunnen rekenen.

Dat weten we ook en na de rust gaat het tempo dan ook drastisch omhoog. Het publiek is amper terug van de warme koffie of het staat al 4-0. Want het gaat we heel snel als je eenmaal de smaak te pakken hebt. Binnen 5 minuten na de rust is de tegenstander, zo ze het al niet waren, aan de kant gezet. Door doelpunten van Willemijn in de 1e minuut vanaf zeker 16 meter, een kopbal van Sara uit en corner van Emma en een doorloopbal waaruit Roos met een verwoestend schot de keepster weet te verschalken. Kortom zoals elke week is ook de tweede helft stukken beter dan de eerste. De combinaties lopen lekker en het tempo zit er goed in. Door de ruimte die we krijgen kunnen we de bal ook lekker rond laten gaan en zo komt ook het vijfde doelpunt tot stand. Een aanval over vele schijven, een voorzet van Diewertje en een prachtig doelpunt van Laura. Een doelpunt waaraan werkelijk iedereen mee heeft gedaan. Na dit doepunt is het nog niet over en de massaal aanwezige toeschouwers genieten met volle teugen van het spel van dames 1. Door mooi en snel combinatievoetbal doen we echt aan promotie voor het damesvoetbal. De sfeer langs de lijn is optimaal en elk doelpunt wordt door enkele jeugdige Quick Boyzers gevierd door het clublied te zingen. We noteren,11e minuut doelpunt Sara op een voorzet van Emma. 13e minuut kopdoelpunt Roos uit een corner van Marion. Onze rots in de branding achterin en belangrijk bij het opbouwen van de aanvallen van achteruit, Brenda, krijgt haar wissel en komt naar de kant. 20e minuut loeihard schot van Marion op doel verdwijnt achter de keepster, aangeefster is Sara. 24e minuut doelpunt Laura op aangeven van Roos. 29e minuut slecht uitverdedigen door Kagia, Laura onderschept de bal en scoort. 33e minuut doelpunt Vivian uit een corner van weer Marion. 36e minuut een schot van Vivian gaat erin. Dan het meest “fraaie” doelpunt van de middag. De bal gaat achterin rond tussen Emmilie, Casilda, Willemiek en komt uiteindelijk terecht bij Jennifer. Die loopt op, is net over de middenlijn en denkt laat ik eens schieten de voorhoede heeft er nu genoeg gemaakt. De bal gaat over alles en iedereen heen, de keepster komt uit, wil de bal pakken maar, je ziet dat dit niet haar normale beroep is, timed helemaal verkeerd en de bal gaat door haar benen het doel in. Een hilarisch moment maar als keepster kun je wel door de grond zakken. Het is inmiddels de 41e minuut en 13-0 maar we willen het er niet bij laten, we willen naar de 15 en geven vol gas. De tijd is kort maar in deze laatste minuten krijgen we het wel voor elkaar door een doelpunt van Roos waarbij alle speelsters van Kagia als het ware uit de weg gaan voor haar en weer een aanval over vele schijven waaruit Diewertje, onze nieuwste aanwinst, mag scoren. Hierna vind de scheids het genoeg en met nog zeker 1 minuut zuivere speeltijd op de klok maakt hij een einde aan dit doelpuntenfestijn.