Quick Boys dames 1 winnen bij UDO: 0-1 (rust: 0-0)

Ik worstel en kom boven ….
Zaterdag 6 november, de kraker tegen UDO. De stand vooraf:
4e Quick Boys dames 1, 5 wedstrijden gespeeld, 4 gewonnen, 1 verloren, 12 punten
5e UDO dames 1, 5 wedstrijden, 3 gewonnen, 1 verloren, 1 gelijk, 10 punten.
De winnaar doet goede zaken.

Met dat in het achterhoofd gaan we beginnen aan de warming up en 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd, naar de kleedkamer, voor de wedstrijdkleding. Om exact 15.00 uur is de aftrap van deze wedstrijd. Je ziet dat UDO met een instelling het veld op is gekomen van “nou dat varkentje gaan we even wassen”. Wij moeten terug en komen maar mondjesmaat aan voetballen toe. UDO is dreigend tot aan de 16 meter en daarna controleren wij. Van enige opbouw aan onze kans is bijna geen sprake en we krijgen dan ook weinig tot geen kansen. UDO is dan wel dreigender maar niet echt gevaarlijk. Het spel golft op en neer. Maar eerlijk is eerlijk, UDO is een tikkie sterker. Dat blijkt wel weer in de laatste 5 minuten van de eerste helft. UDO komt een tweetal keren gevaarlijk door, maar vind Mandy weer op hun weg. Zij redt dus, net als vorige week, de ploeg voor een achterstand. Met een 0-0 stand zoeken we de kleedkamers weer op.

Daar ontspint zich een discussie wat er niet goed gaat. De meiden hebben het perfect door en moeten daar dus wat mee doen. Een paar speelsters proberen het ook steeds “te mooi” te doen en dat kan niet in deze wedstrijd. Iedereen doet zijn uiterste best maar dat is tegen deze tegenstander van vandaag niet genoeg. Dan naar het veld voor de tweede helft waarin het moet gebeuren wil je de aansluiting houden.

Een heel ander Quick Boys dames 1 staat er ineens op het veld. Met veel passie en bezieling worden de duels aangegaan en…….. gewonnen. UDO moet terug en komt er bijna niet meer uit. Ook de achterhoede krijgt het nu wat makkelijker. De duels op het middenveld worden nu wel gewonnen en dat scheelt een slok op een borrel. Mede daardoor is de aanvoer naar voren ook vele malen beter. We krijgen een paar kleine mogelijkheden maar weten het net nog niet te vinden. Na twintig minuten spelen heeft Sara de 0-1 op haar schoen. Met een fraaie steekpass wordt zij vrij voor de keepster gezet, maakt een schijnbeweging, de keepster gaat naar de grond en op dat moment probeert Sara de bal over haar heen te stiften. Helaar voor ons krijgt de keep nog net haar vingertoppen tegen de bal en dus maken wij niet de 0-1. Zeven minuten later is het dan wel raak. Onze nieuwe aanwinst Dieuwertje, sommigen noemen haar ook wel Maartje (??), wordt de diepte ingezonden. Al struikelend kan zij de bal zijwaarts voor de voeten van Laura tikken, die bedenkt zich geen moment en krult de bal om de keepster in de rechterbenedenhoek. De ontlading na dit doelpunt is groot, heel groot. Zelfs Mandy komt uit haar doel en viert dit doelpunt mee. Met nog 18 minuten te gaan moeten we proberen deze voorsprong vast te houden of zelfs uit te breiden. Maar ook UDO wil geen punten verspelen en gaat dus vol op de aanval spelen. Wij moeten terug maar onze achterhoede laat nu zien dat ze haar mannetje kan staan. Ballen worden van de doellijn gehaald of over de zijllijn gerost als het nodig is. En professioneel spelen we de laatste minuten uit. Hierin laten we zien dat we gegroeid zijn. We laten de bal over de zijlijn lopen en geven de bal een aantal keer over voordat we de ingooi nemen. We nemen de tijd bij een blessure. En zo stellen we de overwinning veilig.

Deze overwinning is er een van het gehele team die vandaag bestond uit: Mandy, Casilda, Brenda, Emmilie, Willemiek, Marion, Roos, Emma, Dieuwertje, Sara, Renate, Willemijn en Laura. Meiden een prima prestatie!!!!!