Quick Boys dames 1 wint bij Woubrugge: 1-2

Een wedstrijd met twee gezichten.
Oftewel: de nummer voorlaatst tegen de nummer 5. We moesten heel snel scoren en meteen afstand nemen van deze tegenstander.

Dat lijkt ook te lukken want na 4 minuten geeft Willemijn een perfecte voorzet op Emma, die haalt uit en zet ons op een 0-1 voorsprong. We blijven aandringen en dat heeft succes. Binnen 2 minuten na de 0-1 is het Vivian die – na doorkoppen  van Sara – de 0-2 maakt. De grensrechter blijft echter met de vlag omhoog staan vanwege vermeend buitenspel en de scheids neemt dit over. Zo blijft het dus 0-1 en staan we niet op een grotere verdiende voorsprong. Daarna zakt de wedstrijd als een plumpudding in elkaar en bakken wij er helmaal niets meer van. Ook Woubrugge kan niets meer en zo kabbelt de wedstrijd naar de rust.

In de rust zijn de meiden het erover eens dat dit niets is en dus gaan we met een andere instelling het veld op. Daar aangekomen afgetrapt en meteen duk gezet op de tegenstander. Fel komen we uit de startblokken, iets te fel. De bal wordt verspeeld en Woubrugge kan overnemen. Roos probeert nog te redden, gaat onderuit en neemt op de rand van de 16 een tegenstander mee. De scheids ziet daar een pingel in en dat buitenkansje laat de thuisploeg niet lopen. Een tegenvaller dus.
De Katwijkse ploeg recht echter de rug en zet de versnelling een standje hoger. Dat kan Woubrugge niet bolwerken en moet dus achteruit. Daardoor kunnen wij volop vooruit spelen en komen de kansen vanzelf. Achterin is het opletten op de sporadische uitvallen maar de achterhoede staat op dat moment als een huis.
De scheids doet er op dat moment alles aan om de thuisploeg in het zadel te houden. Dat Roos in de 16 onderuit wordt gehaald wordt weggewuifd. Handsballen worden niet gezien. Trappen tegen de enkels, daar fluit je niet voor wel voor praten van de meiden van Quick Boys, als die daar wat van zeggen.

Dan ver in de tweede helft, zo’n 10 minuten voor tijd krijgt Vivian de bal uit een afgeslagen aanval voor de voeten en haalt uit. De keepster heeft het nakijken en zo staan we op een zeer verdiende 1-2. Dat is tegen het zere been van de tegenstander en alles wordt uit de kast gehaald om de bezoekers te intimideren. De grens en de leider doen zelfs mee en daardoor ontstaat er een “naar” sfeertje. Ondanks dit alles hebben wij het nu gevonden en blijven we voluit gaan. Een lob van Laura gaat net naast, een schot van Vivian is net te zacht, en een schot van Emma is het net niet helemaal.
In de laatste 5 minuten van de wedstrijd is er een hoofdrol weggelegd voor Mandy, onze keepster. Kort achter elkaar krijgen twee speelsters van Woubrugge vrije doorgang en twee keer is het Mandy die perfect weet te redden en dus de 3 punten voor ons veilig stelt.

Ook in dit soort wedstrijden moet je het geluk afdwingen en de punten halen. En dat heeft dit Quick Boys dames 1 zeker gedaan. Meiden goed terug gevochten!