Quick Boys dames 1 wint eerste competitiewedstrijd

Overtuigende zege: 0-10 (ruststand: 0-5)
Na een een aantal goede wedstrijden in de voorbereiding staat vandaag de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma.

Iedereen is zeer gespannen en uiterst geconcentreerd. De wil om ook nu een goed resultaat neer te zetten is aanwezig. Om 11.00 uur gaan we het veld op voor de warming up. Uit de ooghoeken wordt ook gekeken naar de tegenstander die aan de andere kant aan het warmlopen is. Mandy wordt door Andre aan een laatste test onderworpen om te kijken of ze aan de wedstrijd kan beginnen, als keepster wel te verstaan. Net terug van een scooter ongeluk een aantal weken geleden is ze wat onzeker of het wel zal lukken. Als rond half twaalf de man in het zwart het veld op komt wordt besloten dat zij haar doel zal verdedigen. De ploeg zal er alles aan doen om haar, letterlijk en figuurlijk, zoveel mogelijk werk uit handen te nemen.

De opstelling van vandaag is op een aantal punten aangepast omdat een tweetal speelsters andere bezigheden hebben en we nog steeds met een blessure zitten van Jennifer die komende vrijdag een MRI scan krijgt om te kijken wat er precies met haar knie aan de hand is.  We beginnen dus met Mandy in het doel, Janneke rechtsachter, Brenda en Sandra centraal achterin en Willemiek op haar vertrouwde linksachterpositie. Op het middenveld staan van rechts naar links Sara, Marion en Emma. In de voorhoede, eveneens van rechts naar links, Dieuwertje, Tirza en Claudia. Op de bank zitten twee speelsters van dames 2 die, in geval van nood, het veld in kunnen.

Vanaf de eerste minuut zetten we druk en spelen we aanvallend voetbal, zoals we dat ook in de voorbereiding gedaan hebben. Niets aanpassen aan de tegenstander, die moet zich maar aan ons aanpassen. Wij zijn tenslotte Quick Boys…… In de 4e minuut een knal van Emma op het doel die uiteenspat op de lat en dat zou niet de laatste zijn van vandaag, zo zal later blijken. Zoals afgesproken met Mandy spelen we zoveel mogelijk van ons eigen doel af en krijgt zij alleen wat terugspeelballen te verwerken. Na 10 minuten spelen een van de vele aanvallen die wordt afgeslagen, de bal komt voor de voeten van Sara, die haalt uit vanaf 16 meter en verschalkt met haar schot de uitstekend keepende keepster van Berkel. Heerlijk zo’n 0-1 voorsprong en meteen is de spanning van de ploeg af. Fris en vrolijk voetballen we verder met veel schoten op het doel die natuurlijk niet allemaal doeltreffen. Een bal van Tirza in de 18e minuut spat uiteen op de kruising, een minuut later is het wel raak. Emma geeft een lage voorzet, de keepster laat los en Sara is er als de kippen bij om de 0-2 te maken. Na deze 0-2 voorsprong geeft Berkel zich eigenlijk al gewonnen. Er wordt gemopperd en ook vanaf de kant weet de begeleiding niet wat ze aan moeten met het snelle combinatievoetbal van de dames uit Katwijk. Na 23 minuten scoren we dan weer. Een lange bal van Janneke op Dieuwertje. Die haalt de achterlijn, trekt voor en daar staat Emma om af te ronden. 0-3. Na een half uur een van de vele combinaties over links tussen Emma en Claudia. Die laatste omspeelt 1-2 tegenstanders en ook de keepster en dus is het 0-4. Daarna is het de beurt aan Marion, tenminste dat denkt ze. Binnen een aantal minuten schiet ze twee keer op het doel en twee keer raakt ze vol de lat. Na dat laatste schot van haar op de lat komt de bal terecht bij Claudia, die omspeelt een aantal tegenstanders alsof ze er niet staan, trekt de bal voor en Emma kan de bal vervolgens in het doel lopen. Na deze 5-0 zie je de ploeg helemaal ontspannen en gaat de bal nog sneller rond. Iedereen doet mee. Backs komen op. Mandy, onze keepster, wordt volop in het spel betrokken en fungeert bijna als laatste vrouw. De 0-5 is tevens de ruststand.

Tijdens de rust even wat kleine dingetjes ter verbetering aangegeven, een drankje ter gelegenheid van de verjaardag van Marleen en dan moet je niet denken aan iets sterks. Nee Marleen is onze verzorgster dus is er een sportdrankje.

Het wedstrijdbeeld in de tweede helft is gelijk aan de eerste helft. Een dominant Quick Boys dames 1 die op jacht gaat naar meer doelpunten. En die komen heel vlot na de aftrap. In de 3e minuut komt de bal na diverse combinatie uiteindelijk uit bij Emma. Die plaatst de bal zuiver op de inkomende Marion. Die heeft waarschijnlijk in de eerste helft in de gaten gehad dat de ballen toen iets te hoog waren dus probeert ze het nu met een droge lage knal over de grond. Die is wel raak. We zullen niet alles beschrijven van de tweede helft, maar gezegd moet worden dat het voetbal heel erg verzorgd over komt. En alsof Marion er nog niet genoeg van heeft treft ze in de 17e minuut nogmaals doel. Ook ditmaal laag over de grond, maar nu op aangeven van Claudia. De honger naar meer is nog niet gestilt en de meiden in het veld gaan vol voor de dubbele cijfers. Na 24 minuten een blok van zowel Dieuwertje als Claudia. De laatste komt daardoor in balbezit, gaat door het hart van de verdediging van Berkel en haalt  met een droog schot uit. Uiteraard gaat ook deze bal tegen de touwen en is het inmiddels 0-8. Tijd om te wisselen. De gezusters Janssen gaan naar de kant, helemaal leeggespeeld. Het team blijft hierna goed spelen met de twee invalsters van dames 2, Willeke en Rianne. Ook treffen we nog twee keer doel. Die treffers komen op naam van Emma in de 39e minuut, uithaal van buiten de 16 meter en op naam van Sandra die de bal na een aantal combinaties ontvangt en met een lob over de keepster heen, en deze is ook weer van grootte afstand hoor, voor de 0-10 zorgt.

Een fraaie overwinning op een vooraf gevreesde tegenstander die vorig seizoen nog een klasse hoger speelde. Aanstaande zaterdag om 14.00 uur spelen we thuis tegen ARC dames 2. U bent van harte welkom op Nieuw Zuid.