Quick Boys en Spakenburg wisselen veiligheidservaringen uit

Een nuttig overleg voor beide verenigingen
Zowel Quick Boys als Spakenburg participeren beiden in de KNVB werkgroep Stewarding. Daarnaast wisselen beide verenigingen ervaringen uit als het gaat om veiligheid. In feite dus overleg dat er toedient om niet zelf “het wiel uit te vinden” maar gebruik te maken van elkaars bevindingen.

In het afgelopen voorjaar was er een overleg op de Westmaat. In dat overleg is gesproken over de ervaringen van Spakenburg betreffende de inzet van voetbalstewards in zogenaamde secties. Vervolgens is door Quick Boys deze werkwijze overgenomen en vanaf dit seizoen word rondom de thuiswedstrijden van het eerst elftal gewerkt in een viertal secties waarin naast de inzet van stewards ook een duidelijke rol is weggelegd voor de BHV en EHBO.

Woensdag 23 november jl. is er een overleg gehouden op sportpark Nieuw Zuid. Bij dit overleg waren de verschillende veiligheidscoördinatoren van Quick Boys aanwezig evenals een veiligheidsdelegatie van Spakenburg. Dit overleg stond vooral in het teken van de organisatie van BHV / bedrijfshulpverlening waarbij de ervaringen van Quick Boys zijn gedeeld met die van Spakenburg. Daarnaast werd er ook aandacht besteed aan de werkwijze en organisatie van de EHBO en AED. Het BHV werkplan, zoals Quick Boys dit vanaf 2011 hanteert, is gepresenteerd waarbij Spakenburg heeft aangegeven hiervan gebruik te gaan maken, gericht op de Westmaat.

Ook zijn de opgedane ervaringen van Quick Boys middels het werken met secties besproken. Daarnaast is de samenwerking van de vereniging(en) met de lokale overheden genoemd terwijl ook een overzicht is gegeven van alle documenten die de vereniging hanteert op veiligheidsgebied.

De avond is afgesloten met een rondgang op Nieuw Zuid, gerelateerd aan de onderwerpen BHV, EHBO, AED en Stewarding en dan met de wijze waarop Quick Boys in fysieke zin (ruimten, BHV werkmaterialen, waar hangen de AED’s, etc.) een en ander heeft georganiseerd.

Opnieuw een nuttig (veiligheids)overleg waarbij de insteek is om ook in 2012 een dergelijk overleg te houden.

Geef een antwoord