Quick Boys F1 wint Coen Moulijn Memorial Cup

Knappe prestatie op sterk bezet toernooi
Op 1 juni hield Quick Boys zijn slotdag, maar 1 team kon daar niet aan mee doen. De F1 reisde namelijk af naar Rotterdam om op Varkenoord, onder de rook van de Kuip, mee te doen aan de tweede editie van het Coen Moulijn Memorial Toernooi.

Dit toernooi, dat nu voor de tweede keer plaatsvond, is opgezet om de naam van mister Feyenoord levend te houden. “De voetballer Coen Moulijn is dood, maar de legende leeft voort.” 63 verenigingen uit heel Nederland en 1 Belgisch team namen met hun F1 deel, en daaronder heel wat gerenommeerde namen. Want wat te denken van IJsselmeervogels, Spakenburg, Rijnsburgse Boys en Achilles’29? Natuurlijk waren ook Feyenoord en Xerxes/DZB, de enige twee verenigingen waar Coen Moulijn gespeeld heeft, met een team vertegenwoordigd.

De eerste ronde werd gespeeld op een kwart veld. Wat onwennig vanwege de afmetingen, de kwaliteit van het veld en de redelijk harde wind wisten de jongens in blauwwit die ronde toch als poulewinnaar af te sluiten met 3 gewonnen wedstrijden (2-0, 2-0, 5-0). Daarna een tussenronde met de nummers 1 en 2 uit een andere poule, gespeeld op kunstgras. De eerste wedstrijd werd met 3-0 gewonnen, daarna volgde een benauwd 1-1 gelijkspel tegen Rhoon. Zo werd op doelsaldo de kwartfinale behaald. Vanaf de kwartfinale werd op een half veld gespeeld, wat gebruikelijk is bij F-jes. De heren waren nu duidelijk in hun element, Nieuwenhoorn werd geen kans gegund en met 3-0 verslagen. In de halve finale wachtte Smitshoek F1. Zij hadden nog geen tegendoelpunt te verwerken gekregen, maar moesten er nu toch echt aan geloven: via een 2-0 overwinning bereikte Quick Boys F1 de finale. De finale werd gespeeld tegen BVCB uit Bergschenhoek, in de eerste editie van dit toernooi ook al finalist. In de finale en ook in de verlenging wisten beide keepers hun doel schoon te houden, zodat via penalty’s de winnaar bekend moest worden. Hierin werd van de jonge spelertjes het uiterste gevergd, omdat diverse penalty’s overgenomen moesten worden en het een en ander zich afspeelde voor een volle tribune. De spanning was te snijden, maar uiteindelijk bleek Quick Boys F1 toch het meest koelbloedig: na de 16e penalty was de stand 5-4.

Adrie Moulijn, weduwe van, verzorgde tenslotte de prijsuitreiking. Een speler van BCVB werd uitgeroepen tot de beste speler van het toernooi, aan toernooiwinnaar Quick Boys F1 overhandigde zij een prachtig mooie bokaal. Volgend jaar mag Quick Boys F1 de titel gaan verdedigen op dit perfect verzorgde en sportieve toernooi.

Op 1 speler na stromen de spelertjes nu door naar de E, een mooier en beter afscheid van de F-jes kun je je toch niet wensen!

Quick Boys F1 bestond dit seizoen uit:
(staand met vlaggen:) Marijn van der Plas en Jan Plug
(zittend van links naar rechts:) Ibrahim Gassame, Willem Hoek, Mees van Tol, Stijn van Duijn, Kees Zwanenburg, Kai Oudshoorn en Jelle de Vries

Geef een antwoord