Quick Boys F3 behaalt uitstekend resultaat bij Ajax toernooi

Ajax HETT toernooi voor eerstejaars F-elftallen van woensdag 20 oktober jl.
Afgelopen woensdag heeft Quick Boys F3, aangevuld met twee jongens uit de F7 (beide eerstejaars F-elftallen), deelgenomen aan het Ajax HETT toernooi. Dit is een toernooi voor eerstejaars F-elftallen. Woensdagochtend was het nog even spannend of het door zou gaan, maar na het verlossende bericht op de website van Ajax konden de tassen gepakt worden. Om 12:00 uur gingen we met de bus richting Amsterdam waar op sportcomplex De Toekomst onze jonge talenten konden laten zien wat ze in huis hebben.

In totaal deden 24 teams mee aan het toernooi. Quick Boys was ingedeeld in poule 1 met AFC, Victoria, Houten, Roda ’23 en Waterrijk. Na een wat moeilijke start werd de eerste wedstrijd toch met 1-0 gewonnen. De volgende drie poulewedstrijden werden  met goed voetbal eenvoudig gewonnen waarbij de 7-0 tegen Roda’23 opviel. De laatste poulewedstrijd (die met 2-1 werd verloren) was een formaliteit, omdat we met 12 punten uit 4 wedstrijden als eerste in de poule waren geëindigd.

In de kwartfinale speelden we onder toeziend oog van o.a. Dennis Bergkamp tegen Almere City FC. Na de snelle 1-0 achterstand kwam Quick Boys sterk terug wat uiteindelijk de dik verdiende gelijkmaker opleverde. Na veertien minuten was dit ook de uitslag waardoor strafschoppen de winnaar moesten bepalen. Quick Boys bleek de zenuwen beter onder controle te hebben en ging door naar de halve finale. In deze halve finale moesten ze tegen Ajax. Deze wedstrijd werd gespeeld onder toeziend oog van good old Sjaak zwart en Eyong Enoh. Na een prima gelijkopgaande wedstrijd werd deze wedstrijd met 3-2 verloren.

Omdat er geen wedstrijd meer was om de 3e en 4e plaats konden de jongens gaan douchen (dat was wel lekker na al de regen en hagel). De jongens zijn weer een ervaring rijker en kijken terug op een hele leerzame en leuke dag.

Geef een antwoord