Quick Boys F7 in finale beker!

Verslag halve finale: SV Nieuwkoop F2 – Quick Boys F7
De halve finale van de beker stond zaterdag 14 mei jl. op het programma. Hier het verslag:

Bij de spelers is voorafgaande aan de wedstrijd weinig van spanning te merken, bij binnenkomst in de kantine van SV Nieuwkoop wordt het spelvoetbal in de kantine bestormd en vormt zich een strijd rond de tafel.

Kwart over tien wordt er door de scheidsrechter gefloten voor de start van de wedstrijd.
In het begin gaat het redelijk gelijk op. Door een counter van SV Nieuwkoop (verdediging Quick Boys staat een beetje te slapen) staat ineens de 1-0 op het scorebord.
Quick Boys moet aan de bak, Jesse Jonker ontvangt de bal van achter en gaat buitenom zijn tegenstander voorbij. Hij geeft de bal laag voor het doel waar onze goalgetter Kai Oudshoorn de bal aanneemt en deze tegen de touwen jaagt, stand 1-1.
Keeper Jack Ouwehand verricht daarna verschillende uitstekende reddingen maar moet (wederom bij een counter) toch de bal uit het net vissen, stand 2-1 in het voordeel van SV Nieuwkoop.
Na een overtreding van Pieter Jonker krijgt SV Nieuwkoop een strafschop, Jack weet deze uitstekend te keren, hierdoor blijft de stand gelukkig op 2-1.
Vlak voor rust komt Dani Guijt meer naar voren en schiet de bal van ruime afstand in het doel van SV Nieuwkoop, hierdoor gaan we gelukkig met een 2-2 stand de rust in.

In de 2e helft gaat het lange tijd gelijk op, er zijn diverse kansen over en weer maar de beide keepers weten lang het doel schoon te houden, Jack laat hierbij weer zijn keeperstalenten zien.
Zo’n 7 minuten voor tijd breekt SV Nieuwkoop door de verdediging van Quick Boys heen en brengt de stand op 3-2.
Quick Boys zet nog een keer aan, 3 minuten voor tijd breekt Jesse weer door op rechts en schiet de bal op doel (of was het nou een voorzet??), de bal gaat langs diverse spelers onverwacht in de uiterste hoek, stand 3-3.
Hierna ontstaat er nog een zeer hachelijk situatie voor het doel van Quick Boys waar SV Nieuwkoop gelukkig niet van weet te profiteren.

Er volgen strafschoppen en nu blijkt dat de zenuwen bij alle spelers toch aanwezig zijn.
Van de eerste 14 strafschoppen van beide partijen gaat er niet 1 in (zenuwslopend voor zowel de spelers als de ouders en de begeleiders), keeper Jack gaat tijdens deze strafschoppenserie op Maarten Stekelenburg lijken!
Veel strafschoppen van Quick Boys gaan over en naast, na elke gemiste strafschop volgen uit de harde supporterskern teleurstellende kreten vanaf de tribune.
Als laatste van Quick Boys staat Lars v d Plas achter de bal, deze scoort als 1e door de bal in de linker onderhoek te plaatsen en de keeper kansloos te laten.
Nu moet de laatste speler van SV Nieuwkoop achter de bal aantreden, maar weer weet Jack zijn doel schoon te houden.

Groot gejuich breekt uit bij de spelers, supporters en de begeleiders.

Op naar de finale 28 mei in Lisse met dit geweldige team!