Quick Boys gaat in zee met Talento ter ondersteuning van de jeugdopleiding

Online programma voor talentontwikkeling en teamorganisatie
Kort geleden is in de bestuurskamer op Nieuw Zuid een overeenkomst gesloten tussen K.v.v. Quick Boys en de firma Talento.

Namens het bedrijf is het contract ondertekend door Luuk Berends en van Quick Boys-zijde gebeurde dit door Hoofd Opleidingen Theo Guijt.

Talento is een hulpmiddel voor talentontwikkeling en teamorganisatie binnen het voetbal. Dit speler-volgsysteem geeft club en trainer de mogelijkheid om binnen één integraal systeem de prestatie van team en speler inzichtelijk te maken. Alle informatie is voor iedere betrokkene (o.a. trainer, leider, coördinator) beschikbaar en kan op een eenvoudige manier gedeeld worden.

Talento onderscheidt zich door de zeer gebruikersvriendelijke manier waarop de functionaliteit wordt aangeboden. Het is altijd en overal via internet toegankelijk. Daarnaast is Talento ontwikkeld voor en door trainers en sluit het uitstekend aan op de dagelijkse praktijk van een trainer.

Talento helpt de trainer bij het voorbereiden van wedstrijden (o.a. opstellingen maken) en het vastleggen van de resultaten (o.a. statistieken, analyse, spelersbeoordeling). Daarnaast ondersteunt Talento bij het voorbereiden van trainingen (o.a. doelstelling training, oefenstof) en het bijhouden van een absentie administratie. Kortom: het gaat verder dan een speler-volgsysteem.

Cees Haasnoot, bestuurslid Voetbalzaken van K.v.v. Quick Boys:
"In de gehele vereniging zijn we hard bezig met een professionaliseringsslag op voetbaltechnisch gebied. Daarbij wordt uiteraard de zeer belangrijke jeugdopleiding volop betrokken.
Ondersteunende middelen gaan een steeds grotere rol spelen en standaardisering is onontbeerlijk. Daarom hebben we gekozen voor Talento, een systeem waar we erg enthousiast over zijn.
"Talento bevordert de communicatie , niet alleen tussen de trainers en het technisch management maar ook tussen trainers onderling.
Daarnaast staat het borg voor continuïteit : doordat zaken worden vastgelegd ben je minder afhankelijk van individuele trainers, die over het algemeen toch passanten zijn op teamniveau.
Het aanleggen van een spelersdossier is belangrijk voor de individuele ontwikkeling van de jeugdvoetballer. Teamprestaties kunnen eveneens worden gemeten d.m.v. vele statistieken. Zo kan indien nodig worden bijgestuurd, zelfs gedurende het seizoen."

Kijk HIER voor meer info over Talento, of stuur een mail naar info@talentovoetbal.nl

Geef een antwoord