Quick Boys gaat kopje onder op Varkenoord

Op een zeer regenachtige dinsdagavond in Rotterdam verloor Quick Boys het oefenduel tegen Jong Feyenoord met 3-1.

25. Tyrone Owusu

De gasten hadden het lastig tegen een sterke, fitte tegenstander. Jong Feyenoord deed wat Quick Boys ook graag doet: veel druk naar voren geven. In deze wedstrijd gingen de blauw-witten daar niet altijd goed mee om. Het spel oogde bij vlagen best aardig, maar er waren te veel ongelukkige momenten en slordigheden. Daardoor kon de thuisploeg in haar kracht komen. De foute terugspeelbal waardoor er al binnen twee minuten 1-0 op het scorebord stond, hielp niet bepaald mee.

Na ruim een kwartier werd het goede voorbeeld gegeven door Levi van Duijn, voor deze keer drager van de aanvoerdersband. Knap doorjagen leidde tot de gelijkmaker van naamgenoot Sem van Duijn. Na die 1-1 volgde het beste deel van dit duel. Het spel golfde op en neer, in een hoog tempo. Kort voor rust kon Van der Helm zich nog onderscheiden. Hij keerde niet alleen op knappe wijze een wel heel makkelijk gegeven strafschop, maar ook nog de gevaarlijke rebound.

Na de thee werd het er niet beter op, wat de blauw-witten lieten zien. De ploeg stond regelmatig behoorlijk onder druk. Gezegd moet worden dat de technische staf in die tweede helft flink aan het wisselen sloeg. De wedstrijd werd steeds rommeliger, ook door de verslechterende weersomstandigheden en een bijzonder pietluttig fluitende scheidsrechter.

Tyrone Owusu, Ivailo Staal en Bram Franken waren na rust al in de kleedkamer achtergebleven. Hun plaatsen werden ingenomen door Chima Bosman, Marcus Scholten en Nick Broekhuizen.

In de 57e minuut kwamen Nick Runderkamp, Danny van den Meiracker en Jerrel Hak in het veld voor Nigel Ogidi Nwankwo, Levi van Duijn en Sem van Duijn.

Een kleine tien minuten later werden Jordi Blom, Ivailo Staal en Mees van Tol gebracht voor Jan-Willem Kamp, Guus Offerhaus en Ravelino Junte.

Niet lang nadat Jong Feyenoord opnieuw op voorsprong kwam door een fout in de opbouw, werd Jesse Reinders vervangen door Kees Zwanenburg. Nauwelijks een minuut later viel ook nog de 3-1, door een eigen doelpunt.

In die stand kwam geen verandering meer. Al met al een leerzaam potje. Het was misschien wel tekenend dat eigen fouten aan de basis lagen van alle tegendoelpunten. De trainer zal in ieder geval de nodige verbeterpunten hebben gezien, met het oog op de competitiestart.