Quick Boys geeft Open Dag kleur met klinkende zege op Westlandia

Eén voor één werden de spelers gepresenteerd aan het toegestroomde publiek op de tribunes. Veel bekende gezichten en een aantal nieuwe namen. De aanwinsten toonden in het oefenduel met Westlandia aan weinig aanpassingsproblemen te hebben op sportpark Nieuw Zuid. Een ruime overwinning op de Naaldwijkse derdedivisionist was het resultaat: 5-1.

Veel vertrouwde namen prijkten dan ook op het wedstrijdformulier. Vanaf het beginsignaal greep de thuisploeg het initiatief en dat resulteerde in drie goede mogelijkheden in de openingsfase. Een schot uit de draai van nieuwkomer Kenneth-Misa Danso kon ternauwernood over de deklat getikt worden door doelman Edgar Leerdam van Westlandia. Diezelfde keeper voorkwam even later dat Max van Steen kon binnentikken. De grootste kans was voor Milan Hoek die het eindstation vormde van een aanval over meerdere schijven, maar de bal uiteindelijk van korte afstand over het doel kopte.
Nadat Misa-Danso en invaller Robert Steemers – hij kwam in het veld voor de geblesseerde Max van Steen – het vijandelijk doel nogmaals onder vuur hadden genomen, was het na een half uur spelen dan wel raak. Misa-Danso en Mohamed el Osrouti ontsnapten aan de buitenspelval en mochten alleen op Leerdam afgaan. Uiteindelijk mocht El Osrouti de bal binnentikken: 1-0.
De Naaldwijkers kwamen nauwelijks in het stuk voor, maar behaalden wel het gewenste rendement in de eerste de beste aanval. Het was Remon van Bochoven die doelman Martijn de Zwart wist te verschalken op slag van rust: 1-1.
Lang konden de bezoekers niet genieten van de gelijkmaker, want Quick Boys ging alsnog met een voorsprong de rust in. Een schitterende individuele actie van El Osrouti werd met de hand van verdediger Marko van der Knaap op de doelllijn onschadelijk gemaakt. Scheidsrechter F.R. de Winter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Jerghinio Sahadewsing faalde niet en bracht zijn ploeg weer aan de leiding: 2-1.

Het spelbeeld wijzigde niet in het tweede bedrijf. De gastheren kregen met name in het eerste kwartier enkele dotten van kansen om de voorsprong uit te breiden. Hoek (2), Steemers, Misa-Danso en El Osrouti kwamen telkens in kansrijke positie. Misa-Danso bekroonde zijn sterke optreden alsnog met een treffer na een uur spelen: 3-1.
El Osrouti, een andere uitblinker, maakte plaats voor Jason Oost. De spits was binnen enkele ogenblikken dicht bij zijn eerste treffer in het blauw-witte shirt, maar eerst werd een voorzet van Steemers naast het doel gekopt en vervolgens keurde scheidsrechter De Winter zijn fraaie treffer af wegens buitenspel. 
Ook de kersverse aanwinst Mohamad Mahmoed mocht zijn kwaliteiten tonen in het laatste deel van de wedstrijd. De balafpakker viel op door de bal snel te heroveren en de volgende aanval van de thuisploeg in te leiden. Steemers (4-1) en Hoek (5-1) gaven de voorsprong nog meer glans door doelman Leerdam te passeren.

Hoewel de technische staf nog twee weken de tijd heeft in aanloop naar de seizoensopener bij FC Lisse, lijkt Quick Boys op de goede weg te zijn. Aankomende week staan er nog twee oefenduels op het programma. In Sassenheim oefent Quick Boys dinsdag (20:00 uur) tegen Ter Leede en zaterdag (15:00 uur) sluiten de blauwwitten in Werkendam de oefencampagne af met een uitwedstrijd tegen Kozakken Boys.

 

Geef een antwoord