Quick Boys laat zich zien op Open Dag

Als onderdeel van de jaarlijkse Open Dag werd de vernieuwde A-selectie van K.v.v. Quick Boys gepresenteerd aan de fans op sportpark Nieuw Zuid. Een groot gedeelte van het keurkorps acteerde in de aansluitende oefenwedstrijd tegen HSC’21 uit Haaksbergen. De blauwwitten lieten zich van hun beste kant zien door de zondagtopklasser met 2-1 te verslaan. 

Trainer Jan Zoutman selecteerde zestien spelers voor het oefenduel. De overige selectiespelers kwamen eerder die middag in actie tijdens het gewonnen oefenduel met het eerste elftal van RCL uit Leiderdorp (1-0). Milan Hoek, die op de donderdagtraining ongelukkig in botsing kwam met doelman Raymon Kuipers, moest afhaken in de warming-up. Zijn plaats werd ingenomen door Gerard Aafjes.
In het eerste bedrijf was de thuisploeg de bovenliggende partij. Al in de vijfde minuut had nieuwkomer Mohamed el Osrouti, die zich opnieuw liet gelden, zijn ploeg op voorsprong kunnen zetten. De Hagenaar mikte in kansrijke positie over en naast het doel van Jeffrey Brammer, de sluitpost van de Twentenaren. Quick Boys bleef aandringen, zette vroeg druk op de laatste linie van de zondagtopklasser en forceerde daarmee een aantal hoekschoppen die overigens niet het gewenste resultaat opleverde. Op aangeven van Yuri Guijt was El Osrouti andermaal dicht bij een doelpunt. 
Aan de andere kant zorgden met name de snelle buitenspelers van HSC’21 voor gevaar. Even na het half uur werd Henry Opoku gepasseerd door zijn directe tegenstander. De voorzet die volgde kon niet voldoende worden weggewerkt door de defensie van de blauwwitten, zodat Robert Wilems de bal tussen de op de grond liggende Martijn de Zwart en Delano a Cohen kon binnenwerken: 0-1.

Na de doelwisseling, waarbij Jerghinio Sahadewing in de ploeg was gekomen ten koste van Aafjes, voerde Quick Boys de druk op. Bij zijn derde kans liet El Osrouti zich de bal ontfutselen, nadat hij opnieuw in stelling was gebracht door Guijt. Even later was de van TAC’90 overgekomen vleugelaanvaller de aangever, maar strandde Sahadewsing op keeper Brammer. Enkele minuten later was het wel raak. El Osrouti werd op onreglementaire wijze gestuit in het zestienmetergebied, waardoor scheidsrechter A. Bos zich genoodzaakt zag de bal op de stip te leggen. Geheel tegen alle ongeschreven voetbalwetten in ontfermde het slachtoffer zich over de elfmetertrap. El Osrouti faalde echter niet en schoot de bal beheerst  tegen de touwen: 1-1.
Quick Boys, met Jaap van der Plas voor El Osrouti en Mike Derlagen voor Jesse Driebergen, liet de teugels niet vieren en wilde de wedstrijd op de Open Dag winnend afsluiten. De ijverige Guijt zag eerst zijn schot gekraakt worden, maar mocht even later zijn collega Yordi Teijsse feliciteren met de winnende treffer. De spits veroverde de bal in de hoek van het strafschopgebied en stevende schuin op het doel van Brammer af. Teijsse haalde verwoestend uit en zag zijn schot via de binnenkant van de paal in het doel belanden: 2-1.

In het resterende deel van de wedstrijd kwam de overwinning van de blauwwitten niet meer in gevaar. De defensie van de thuisploeg gaf sowieso zeer weinig weg tegen de zondagtopklasser die volgende week aan de competitie begint. De technische staf van de blauwwitten heeft nog enkele weken om de formatie verder bij te schaven. Aanstaande dinsdag om 19:30 uur sluit Quick Boys de oefencampagne af met een oefenduel op Nieuw Zuid tegen zaterdageersteklasser Forum Sport.

Opstelling Quick Boys: Martijn de Zwart, Henry Opoku, Anthony Bentem, Delano a Cohen, Joey Ravensbergen, Yuri Guijt, Gerard Aafjes (46′ Jerghinio Sahadewsing), Jesse Driebergen (72′ Mike Derlagen), Robert Steemers, Yordi Teijsse en Mohamed el Osrouti (68. Jaap van der Plas).

Geef een antwoord