Quick Boys mist frisheid in fris en nat Almere

De verkeerde tegenstander op het verkeerde moment. Hoewel de stand op de ranglijst anders doet vermoeden, is Jong Almere City een technisch vaardige ploeg waar voetbal in zit. En bovenal met hele fitte spelers.

Niet echt lekker om tegen te spelen dus, na een zware doordeweekse bekerclash. Bovendien waren de omstandigheden lastig, met veel regen en wind. Beide teams werden ook verbannen naar een bijveld op het Fanny Blankers Koen-sportpark, overigens wel uitgerust met een tribunetje dat uitkomst bood tegen het slechte weer.

De weer massaal meegereisde aanhang zorgde tenminste nog voor leven in de brouwerij. Maar verder had het contrast met dinsdagavond qua ambiance niet groter kunnen zijn. Dit soort dingen helpt niet mee om de acceptatie van jong-ploegen in onze competitie te vergroten.

Maar goed, de wedstrijd dan. Het draait tenslotte om het voetbal. Er was deze middag sprake van een gelijkopgaande strijd. Het veldspel was aan beide kanten goed verzorgd. Zowel Quick Boys als Jong Almere City wilde duidelijk de tegenstander al vroeg storen. Ook op de inzet viel niks aan te merken: er werd gevochten voor elke meter.

Typisch een wedstrijd waarin de blauw-witten normaal het verschil kunnen maken met hun power. Maar die leek in Almere te ontbreken. Een mentaal dingetje na de zware bekerweek? Dat zullen we nooit weten.

Het werd geen duel van talrijke opgelegde kansen. Maar ook daarin was de verhouding redelijk in evenwicht. De gasten probeerden vooral gevaarlijk te worden vanuit een veldoverwicht, het beloftenteam gokte wat meer op de omschakeling.

In het eerste half uur waren er weinig opwindende momenten. Een kopbal van Broekhuizen vormde het hoogtepunt. Na 37 minuten leidde een curieuze gebeurtenis de 1-0 in. Quick Boys mocht in eerste instantie een achterbal nemen. Maar enkele seconden na de spelhervatting (!) besloot de arbiter om toch een corner toe te kennen, op aangeven van de assistent.

Deze hoekschop werd prompt ingekopt door de wel heel vrijstaande Wildeboer. De achterstand was voor de ploeg van Duivenvoorden reden om meteen een tandje bij te schakelen. Sem van Duijn had bijna de gelijkmaker op de schoen, maar hij werkte de bal hard in het zijnet.

Ook Junte kreeg een flinke kans om nog voor rust de schade te repareren, maar kopte net naast. In de extra tijd werd Levi van Duijn ingebracht voor de geblesseerde Franken.

In de tweede helft ging Quick Boys nadrukkelijk op jacht naar doelpunten. Dat leverde niet meteen grote mogelijkheden op. Maar na een uur spelen, zag Levi zijn inzet van de lijn gehaald worden.

Er werden verse krachten ingebracht. Met name Nwankwo zorgde voor veel meer gevaar over links. De aanvallend ingestelde back had dinsdag een lichte blessure opgelopen en kon geen hele wedstrijd spelen. Na een mooie rush was hij de aangever bij de volgende reuzenkans voor Levi van Duijn. De jonge aanvaller kwam goed inglijden maar de bal vloog helaas rakelings over.

Zo bleven de Katwijkers stormen, maar daarmee kreeg de thuisploeg ook meer ruimte. Het werd dus soms aan de andere kant eveneens dreigend en vlak voor tijd viel zelfs de beslissende 2-0.

Quick Boys stond na het laatste fluitsignaal met lege handen, waar een gelijkspel wel terecht was geweest. Maar volgende week staat er vast weer een fris spelend team op Nieuw Zuid, in de derby tegen Noordwijk.

Foto’s: Pro Shots

Scoreverloop:

37. 0-1 Wildeboer

88. 0-2 Kromah

Opstelling en wissels Quick Boys:

1. (k) Paul van der Helm ©
2. Chima Bosman
3. Ivailo Staal
6. Bram Franken
7. Sem van Duijn
11. Ravelino Junte
14. Guus Offerhaus
18. Jesse Reinders
24. Jason Meerstadt
25. Tyrone Owusu
28. Nick Broekhuizen

Opstelling Jong Almere City:

(k) Keller
Lukassen
Puriël
Noslin
Wildeboer
Rullens
Kok
Van der Zeeuw
Beaumont ©
Lever
Dors

Wisselspelers Quick Boys

30. Bram Oskam (k)
4. Jan-Willem Kamp
9. Danny van den Meiracker
10. Levi van Duijn
15. Nigel Ogidi Nwankwo
16. Leonard de Beste

Wissels Quick Boys (in):

46+1. 🟢 Levi van Duijn

63. 🟢 Danny van den Meiracker

63. 🟢 Nigel Ogidi Nwankwo

83. 🟢 Leonard de Beste

(uit):

🔴 Leonard de Beste

🔴 Chima Bosman

🔴 Ravelino Junte

🔴 Jesse Reinders