Quick Boys moet meerdere erkennen in Jong AZ

Op een steenkoud sportpark Nieuw Zuid heeft Quick Boys vanavond in een nuttige oefenwedstrijd met 1-3 verloren van Jong AZ. De beloften uit Alkmaar leidde bij rust met 0-1. Aan de zijde van Quick Boys was Yordi Teijsse trefzeker.

Trainer Jan Zoutman nam de generale repetitie dermate serieus door de gebruikelijke elf namen het veld in te sturen. Ook Delano a Cohen was weer van de partij. De eerste kans was voor de thuisploeg, nadat Mohamed el Osrouti de bal teruglegde op Steemers die vervolgens het speeltuig voorbij de tweede paal schoot. Ook de bezoekers uit Alkmaar lieten zich snel gelden. Martijn de Zwart moest adequaat reageren op een kopbal van dichtbij. Tien minuten later moest de doelman alsnog capituleren toen James Efmorfidis na een fraaie solo knap afrondde: 0-1.
De thuisploeg kreeg na een half uur spelen drie goede kansen om langs te komen. Eerst zag A Cohen een directe vrije trap over het vijandelijk doel verdwijnen. Niet veel later werd Teijsse diepgestuurd die met een boogbal tevergeefs de uitkomende Joey Roggeveen probeerde te verschalken. Diezelfde Teijsse mikte na een volgende aanval in het zijnet.

Ook na de doelwisseling waren de eerste mogelijkheden voor de thuisploeg. Een schot uit de tweede lijn van Milan Hoek ging naast en Teijsse miste een beetje geluk nadat de spits een dieptepass van A Cohen in één keer op zijn slof nam. Na een snelle uitbraak kwamen de gasten op 0-2 dankzij een treffer van Ferdy Druijf. Tien minuten voor het einde maakte Achille Vaarnold op fraaie wijze 0-3.
Nadat Teijsse eerder met een kopbal de lat had geschampt, zorgde de spits enkele minuten later voor de eretreffer. De Amsterdammer was vervolgens nog dicht bij de 2-3, maar hij zag zijn inzet van de lijn worden gehaald waarna scheidsrechter Ruud Bossen uit Haarlem voor de laatste keer floot.