Quick Boys morst punten

Quick Boys – Sportlust’46 3 – 3

Quick Boys had met de rust een 2 – 0 voorsprong op zak. Nadat Sportlust’46 de aansluittreffer scoorde wisten de blauwwitten de marge weer tot twee doelpunten te vergroten. Toch kwam Sportlust’46 aan het einde van de tweede helft alsnog langszij waardoor beide tegenstanders de punten alsnog moesten delen.

Quick Boys  startte na ruim een jaar blessureleed  weer met Philippe den Hartog in de basis, na vele wedstrijden een ander basiselftal dan gewend. Mohamed el Osrouti startte vanaf de bank tegen rode lantaarndrager Sportlust’46, dat tot dusverre slechts een wedstrijd in winst wist om te zetten.

Zoals verwacht startte Sportlust’46 de wedstrijd behoudend. De gasten speelden met veel spelers achter de bal, Quick Boys zag voorlopig geen mogelijkheid de weerstand van de gasten te breken. Pas na tien minuten spelen leek Quick Boys voor het eerst gevaarlijk uit een actie vanaf de rechterflank van Philippe den Hartog die de opgekomen Robert Steemers bereikte wiens doelpoging hoog over ging. Een paar minuten later was het wel raak voor Quick Boys toen  Yordi Teijsse een actie afrondde die werd opgezet door Milan Hoek.

IMG_0472

Na al snel op achterstand te zijn gekomen moest Sportluist’46 het verdedigende concept al snel verlaten, Quick Boys dicteerde de wedstrijd en was op zoek naar een vergroting van de voorsprong. Echt gevaarlijk wilden de blauwwitten niet worden. Met nog ruim een kwartier te spelen leek topscoorder Yordi Teijsse dicht bij een verdubbeling van de voorsprong, Teijsse schoot hoog over. Daarna leek ook Robert Steemers te kunnen scoren, ook Steemers werkte de bal over het doel.  Daarvoor had Sercan Kurdal voor Sportlust’46 de bal uit een vrije schop net naast het strafschopgebied de bal naast het doel gewerkt.

Hoewel Quick Boys heerste in het veld vergaten de blauwwitten Sportlust’46 echt onder druk te zetten, daarvoor lag het wedstrijdtempo te laag en werd de verdediging van Sportlust’46 te weinig onder druk gezet. Met de rust inzicht wist Quick Boys de marge alsnog te verdubbelen. Waar doelman Wesley de Ruiter de bal nog leek weg te werken kwam de afvallende bal in de voeten van Steemers die met een droog schot De Ruiter alsnog kansloos liet. Quick Boys had bij de rust een 2 – 0 voorsprong. De punten leken al in de tas.

Na de rust bleek dat Sportlust’46 de hoop op een beter resultaat nog niet had opgegeven. Na een paar minuten spelen werd doelman Martijn de Zwart getest door Robin Demeijer. Met de vuisten wist De Zwart te voorkomen dat Sporttlust’46 de aansluittreffer kon scoren.  Dat zou voorlopig de laatste doelpoging van de kant van de gasten zijn. Aan de andere kant probeerde Quick Boys de score verder te verhogen, maar miste het venijn de genadestoot aan Sportlust’46 uit te delen.

Bijna halverwege de wedstrijd bracht Sportlust’46 de spanning weer de terug in de wedstrijd. Totaal onverwacht kon Mitch van der Vlist de 2 – 1 scoren, nadat Sportlust’46 zich eindelijk weer eens liet zien in het strafschopgebied van Quick Boys.  Tot dusverre was het spel in de tweede van Quick Boys in de tweede helft te transparant geweest om Sportlust’46 te verontrusten. Om hier verandering in te brengen werden Milan Hoek en Philippe den Hartog naar de kant gehaald voor Mohamed el Osouti en Jaap van der Plas.  Die wissel leek zowaar succes te hebben, halverwege de tweede helft verhoogde Dennis van der Plas uit een hoekschop de voorsprong naar 3 – 1.

Toch bleek deze voorsprong onvoldoende om de wedstrijd winnend af te sluiten. Net nog ruim een kwartier te spelen werd Robin Demeijer net buiten het strafschopgebied in een kansrijke positie gemanoeuvreerd om vervolgens door doelman De Zwart naar de grond te worden gewerkt. Die overtreding werd met een rode kaart bestraft. De Zwart moest inrukken, reserve doelman Raymon Kuipers was zijn stand-in. Robert Steemers werd naar de kant gehaald. De vrije schop die Sportlust’46 nog mocht nemen belandde op de lat. De hoekschop die hieruit volgde werd door Berry Kramer over gekopt.

IMG_0689

Plotseling had Sportlust’46 weer geloof gekregen in tenminste een punt tegen koploper Quick Boys dat met tien man in het veld de wedstrijd moest afmaken. Sportlust’46 had alle schroom van zich afgeworpen en ging op zoek naar doelpunten.  Met nog een paar minuten te spelen ging Henry Opoku in de fout tegen Martijn Jansen, die zich dit buitenkansje niet liet ontnemen en de 3 – 2 liet aantekenen.

Tot het einde van de wedstrijd zou Quick Boys nog een keer gevaarlijk worden, invaller Mohamed el Osrouti bereidde perfect voor maar had de pech dat een medespeler ontbrak om Quick Boys alsnog in veilige haven te loodsen. In de extra tijd sloeg het noodlot voor Quick Boys alsnog toe. Uit een vrije schop van Luke Molkenboer werd Martijn Jansen bereikt die de bal koppend het doel in werkte en de eindstand op 3 – 3 bepaalde. Quick Boys moest de punten delen tegen de rode lantaarndrager Sportlust’46. Naaste concurrent vv Noordwijk maakte geen fouten in HSV Hoek en verminderde de achterstand op de koploper tot vier punten. De spanning is weer terug in de Hoofdklasse B.

IMG_0746

Opstelling Quick Boys: De Zwart (Kuipers), Opoku, Bentem, D. v.d. Plas, Ravensbergen, Hoek (El Osrouti)(, Sahadewsing, A Cohen (c), Den Hartog (Jaap van der Plas), Teijsse en Steemers

Opstelling Sportlust’46: De Ruiter, Van Gulik, Molkenboer, Demeijer, Jansen, Van der Vlist, Uittenbogaard (Rijsdam) , Kurdal, Verhagen, Hoogveldt (Van de Bovenkamp), Kramer.

Scoreverloop: ’14 1-0 (Teijsse), ’43 2-0 (Steemers) | RUST | ’64 2-1 (Van der Vlist), ’68 3-1 (D. van der Plas), ’87 3-2 (Jansen), ’90+3 3-3 (Jansen)