Quick Boys niet langs Hoek (0-0)

In de eerste helft deden beide tegenstanders maar weinig onder voor elkaar. In de tweede helft waren de beste kansen voor Quick Boys dat er echter niet in slaagde te scoren.

De wedstrijd moest worden gespeeld op een hobbelig veld, dat maakte de balbandeling er niet eenvoudiger op. Direct na de aftrap zette Quick Boys HSV Hoek onder druk, echt gevaarlijk wilden de blauwwitten nog niet worden. De beste kans was voorlopig voor HSV Hoek, toen Nick de Groote na tien minuten spelen de bal via de korte hoek het doel in trachtte te schieten. Doelman Martijn de Zwart verwerkte deze doelpoging tot hoekschop die zonder gevolgen voor Quick Boys zou blijven. In deze wedstrijdfase kroop HSV Hoek, profiterend van de harde wind in de rug, uit haar schulp. Een paar minuten later lanceerde dezelfde Nick de Groote Rahim Abdul, diens doelpoging was weer een prooi voor doelman De Zwart.

In de loop van de eerste helft bleken beide tegenstanders maar weinig voor elkaar onder te doen, beiden wisten weinig doelkansen te creëren. Ruim halverwege de eerste helft zou Serginio Sahadewsing op aangeven van Robert Steemers nog in kansrijke positie komen, Sahadewsing schoot de bal hoog over. Vlak voor het einde van de eerste helft kreeg Yordi Teijsse nog een gele kaart voorgeschoteld, terwijl Rahim Abdul in de extra tijd van de eerste helft nog in kansrijke positie kwam, hij schoot de bal hoog over het doel.

In de tweede helft trachtte Quick Boys HSV weer onder druk te zetten, al moest men attent blijven voor de tegenaanvallen van HSV Hoek. Bij zo’n tegenaanval beging Milan Hoek net buiten het strafschopgebied een overtreding op Thomas van Renterghem, de vrije schop die hieruit volgde bleef zonder gevolgen voor Quick Boys.  De blauwwitten waren op zoek naar de voorsprong , voorlopig bleef de passing te onzuiver om de defensie van HSV Hoek te verontrusten. De ruimtes in het veld werden onvoldoende benut, dat werkte in het voordeel van de verdediging van HSV Hoek. Na ruim een kwartier spelen leek Quick Boys dicht bij de voorsprong. Vanaf de linkerflank maakte Serghinio Sahadewsing een actie waaruit Milan Hoek werd bereikt die net onvoldoende lengte had om de bal koppend het doel in te werken. Quick Boys bleef aandringen, een paar minuten later werd Yordi Teijsse gelanceerd, maar werd net buiten het strafschopgebied ten koste van een gele kaart naar de grond gewerkt. De vrije schop die hieruit volgde belandde over het doel.

HSV Hoek kwam in de loop van de wedstrijd steeds verder in de verdrukking maar weigerde te capituleren. Philippe den Hartog werd gebracht voor Robert Steemers om de aanval een extra impuls te geven.  Met nog tien minuten te gaan werd de doorgebroken Yordi Teijsse net buiten het strafschopgebied naar de grond gewerkt door Fabian Wilson. Wilson werd bestraft met een rode kaart, via de muur werd de vrije schop tot hoekschop verwerkt. Weer bleef de score uit. Aan het einde van de wedstrijd werd Joey Ravensbergen nog naar de kant gehaald voor stormram Jos van Beuningen. Ook deze wissel bracht niet het gewenste effect. Uit het door Quick Boys ingezette offensief volgden geen doelpunten waardoor de punten gedeeld moesten worden met HSV Hoek.

Met nog drie wedstrijden te gaan lijkt het toch nog spannend te worden. Naaste concurrent vv Noordwijk maakte geen fouten tegen vv Rijnvogels waardoor de achterstand van vv Noordwijk nog maar twee punten is. Zoals het er nu naar uitziet volgen er nog drie finales voordat bekend is wie zich de kampioen van de Hoofdklasse B mag noemen. 

Ploeg Wedstrijden Punten Doelp. voor Doelp. tegen  
Quick Boys 23 55 49 15 +34
Noordwijk 23 52 50 19 +31

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, D. vd Plas, Ravensbergen (’90 Van Beuningen), Hoek, A Cohen (c), Sahadewsing, Steemers (’76 Den Hartog), Teijsse, El Osrouti

’83 Wilson (HSV Hoek)

Geef een antwoord