Quick Boys nieuwe koploper na zege op Heinenoord

Quick Boys deed goed zaken op sportpark Nieuw Zuid. Vlak voor rust werd de voorsprong bepaald op 2 – 0, laat in de tweede helft werd de uitslag bepaald op 3 – 0. Door puntverlies van de concurrentie is Quick Boys door deze uitslag koploper in de Hoofdklasse B.

Na hersteld te zijn van een blessure startte Quick Boys weer met Delano a Cohen in de basis tegen het tegen degradatie strijdende SV Heinenoord. Coach Kalkman hoopte op een stunt van zijn mannen om de onderste regionen te kunnen verlaten. Die stunt zou moeten worden bereikt door Quick Boys uiterst verdedigend tegemoet te treden, via de counter zou zijn weinig scorende team de overwinning moeten realiseren.

Dat verdedigen leek SV Heinenoord goed af te gaan. Quick Boys drong aan maar liep zich stuk op een muur van verdedigers.  Voorlopig kwamen de blauwwitten, tegen een tegenstander die fysiek spel niet schuwde,  niet verder dan een aantal hoekschoppen die allen niet tot het gewenste resultaat  leidden. Ruim halverwege de eerste helft leek Quick Boys eindelijk de score te openen toen Robert Steemers vanaf de rechterflank de bal in de voeten speelde van topscorer Yordi Teijsse die direct op doel uithaalde maar zijn doelpoging naast het doel zag belanden.

Een paar minuten later liet SV Heinenoord zich eindelijk op de speelhelft van Quick Boys zien waarbij de gasten een hoekschop wisten af te dwingen.  Uit die hoekschop kon Quick Boys via Mohammed el Osrouti van de ruimte profiteren en over de linkerflank een aanval opzetten waaruit de meegekomen Robert Steemers werd gezocht. Voorlopig kon doelman Danijel Ribaric nog uitkomst brengen voor zijn team door de bal voor de voeten van Steemers weg te plukken. In de zelfde wedstrijdfase was het wel raak voor Quick Boys toen Milan Hoek, weer vanaf de linkerflank, Yordi Teijsse wist te bereiken die de bal langs doelman Ribaric werkte. Eindelijk hadden de blauwwitten de voorsprong te pakken. Quick Boys was geïnspireerd door de voorsprong, bleef aandringen bij SV Heinenoord en kreeg nog meerdere kansen maar wist het doel niet meer te vinden. Totdat Delano a Cohen in de extra tijd aanlegde voor een afstandsschot op doel en zijn doelpoging in de kruising van het doel zag verdwijnen waardoor Quick Boys met een 2 – 0 voorsprong de rust inging.

SV Heinenoord begon de tweede helft met twee wissels. Javier Brouwer was de vervanger voor Vinicius Bongaertz en Jeremy Hensen verving Andy Bouterse. Veel zouden de wissels niet uitmaken voor SV Heinenoord dat de defensieve stellingen wel moest verlaten maar zich te weinig op de speelhelft van Quick Boys liet zien en moest toezien hoe Quick Boys nog steeds leidend was in de wedstrijd, constant druk op het doel hield maar geen gelegenheid zag de score verder op te hogen. Na tien minuten spelen leek SV Heinenoord zelfs gevaarlijk te worden toen captain Toine van den Berg in scoringspositie kwam maar werd afgestopt door de alerte doelman Martijn de Zwart. Kort daarvoor had Mohammed el Osrouti zijn doelpoging over het doel zien verdwijnen.  Dezelfde Osrouti later nog een uitgelezen kans krijgen de score te verhogen maar wist deze kans niet op waarde te schatten.

Met nog twintig minuten te spelen moest SV Heinenoord de wedstrijd met tien man vervolgen. Oud-prof Pascal Bosschaart kon de wedstrijd niet vervolgen. Vlak daarvoor had coach Kalkman zijn derde wissel gebracht waarbij captain Toine van den Berg werd gewisseld voor Andrew Dias d’Ullois.

Ook bij Quick Boys werd gewisseld. Delano a Cohen en Joey Ravensbergen werden naar de kant gehaald voor Thomas de Vries en Gerard Aafjes. Quick Boys bleef aandringen om een grotere voorsprong te realiseren. Thomas de Vries leek dat te realiseren maar miste toch een opgelegde kans.  Met nog een paar minuten te spelen kwam SV Heinenoord nog verder in de problemen toen Antal van den Berg door een tweede gele kaart voortijdig kon gaan douchen. Ver in de extra tijd bepaalde Mohammed el Osrouti met doelpoging de einduitslag op 3 – 0.

Door het gelijke spel van naaste concurrent vv Noordwijk bij de andere degradatiekandidaat Sportlust’46 is Quick Boys door de negende winstpartij in successie in competitieverband de nieuwe koploper in de Hoofdklasse B en vanaf vandaag de nieuwe te kloppen tegenstander voor de concurrentie.