Quick Boys O14 wint knap van sterk AZ O13

Opnieuw een leerzame wedstrijd voor de blauw-witte talenten
De jeugdige talenten van Quick Boys onder leiding van trainer Arjen van der Werf en team manager Dick van Rijn hebben afgelopen zaterdag een knappe overwinning geboekt op het sterke AZ O13.  Dit team is tweede geworden in de sterke landelijke competitie met onder andere  Feyenoord, Ajax en FC Utrecht.

Quick Boys werd zeer gastvrij ontvangen op het  jeugdcomplex van AZ.  Ondanks de ervaringen van Quick Boys O14 bij Ajax, Sparta Rotterdam en ADO Den Haag waren onze jongens toch nog wat onder de indruk van de locatie en de tegenstander. Maar dit hoort ook bij het leerproces wat ze thans meemaken.  De sport- en prestatiepsycholoog Sven Mooij,  die zowel les geeft aan de jeugd van AZ als aan de talententeams van Quick Boys, was ook aanwezig tijdens de wedstrijd en zal deze wedstrijd  komende woensdag bespreken met de spelers.

De behendige spelers van AZ, die vijf keer per week trainen en op zaterdag een wedstrijd spelen, zetten Quick Boys vanaf het fluitsignaal in een overigens zeer sportieve wedstrijd direct fors onder druk met ‘’agressief’’ combinatievoetbal. Het lukt Quick Boys goed om zich hier onder uit te spelen en er werden zelfs veel kansen gecreëerd met uitstekende aanvallen. Helaas werden de kansen niet benut en na een snelle uitval van AZ keken de Quick Boys spelers na tien minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Quick Boys zocht continue de aanval en dit leidde dan ook tot de terechte 1-1 na twintig minuten.  Daarna ging de wedstrijd gelijk op met leuk en attractief voetbal waar de vele toeschouwers zeker van hebben genoten. In een boeiende maar ook zware wedstrijd gezien het hoge tempo en de hoge temperatuur stond er vijf minuten voor tijd een 3-3 stand op het scorebord. Uit een corner twee minuten voor tijd kon Quick Boys de winnende treffer inkoppen.

Hierbij passen ook de complimenten voor de spelers van AZ die hebben laten zien dat zij zeer goed kunnen voetballen.  Ook een woord van dank voor de uitstekende organisatie en zeer gastvrije ontvangst door AZ. Al met al weer een zeer leerzame dag voor de Quick Boys spelers die van nut zal zijn in hun verdere voetbalcarrière.