Quick Boys O16 ruim langs Westlandia O16

Vorige week woensdag speelde Quick Boys onder de 16 jaar haar vierde wedstrijd van het seizoen tegen de leeftijdgenoten van Westlandia. Na eerder twee wedstrijden tegen A1-teams gespeeld te hebben, was nu een team onder de 16 jaar de tegenstander. Westlandia is dit jaar gestart met hun talententeams en staat in de competities regelmatig tegenover Quick Boys waarin zij bewijzen dat de jeugdopleiding van de Naaldwijkers op niveau is.

Na een nerveuze start van de kant van de blauwwitte, waarin Westlandia een paar gevaarlijke momenten wist te creëren met diepgaande middenvelders, kwam Quick Boys ook tot een aantal goedopgezette aanvallen. In deze fase schoot Alex van der Plas hard op de paal en moest de verdediging enkele keren goed ingrijpen. Na een ongelukkig moment in de achterhoede scoorde Westlandia na goed doorzetten de openingstreffer: 0-1.

Kort na het doelpunt pikte de goedspelende Thom Steenland na een afgeslagen aanval de bal op en plaatste ‘m keurig in de bovenhoek (1-1). Hierna golfde het spel op en neer, maar na een mooie steekbal van Bart van Duijn op Alex van der Plas scoorde laatstgenoemde in de korte hoek: 2-1. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft, met aan beide kanten de nodige wissels, was er meer overwicht voor Quick Boys in vergelijking met het eerste bedrijf. Uit een aantal kansen wist Quick Boys nog tweemaal te scoren en de eindstand op 4-1 te brengen. Een opvallend punt waren de drie kopballen van Matthijs Haasnoot uit corners: twee inzetten werden van de lijn gehaald en één keer belandde de bal tegen de lat. Ook de na rust ingevallen keeper Jarno moest een keer ingrijpen bij een 1-tegen-1 situatie met de spits van Westlandia.

Ook deze wedstrijd tegen Westlandia O16 is een juiste voortzetting van de ontwikkeling van de spelers na de voorgaande wedstrijden.