Quick Boys onder 14 jaar succesvol

Het talentenprogramma zorgt voor verdere professionalisering van de jeugdopleiding
De eerste wedstrijden van het talententeam Quick Boys O14, dat onder leiding staat van trainer/coach Arjen van der Werf, resulteerde deze week in een 2-1 overwinning op ASWH C1 en een 4-3 overwinning op Sparta (BVO) onder 13. Quick Boys O14 bestaat uit de talentvolle spelers uit de C- en D-teams die sinds twee maanden vier keer per week trainen.

Naast Quick Boys O14 is er ook een talententeam Quick Boys onder 18. Dit team staat onder leiding van Hoofd Talentenontwikkeling Piet van Duijn en oud-eerste elftalspeler Jaap van Duijn. Quick Boys onder 18 bestaat uit de talentvolle spelers van de A- en B-junioren. De keepers uit het talentenprogramma worden getraind door Rob Barkel.

De extra training op woensdag voor de talenten bestaat o.a. uit  tactiek- en linietraining op het veld, maar ook in theorie, spelregeltheorie, lessen en opdrachten in het verbeteren van de mentale weerbaarheid door een sport- en prestatiepsycholoog (die dit ook voor de jeugd van AZ heeft gedaan) en toptalentenbegeleiding, een dagelijks zelf thuis uit te voeren fysiek trainingsprogramma opgezet en begeleid door een extern deskundige, judo (valbreken en bewegen en de-escaleren), kennis over voeding, drinken en rust in relatie tot topsport, teambuildingevents en het spelen van wedstrijden tegen teams uit het betaald voetbal. 

De kennis die wij opdoen dankzij onze samenwerking met de jeugdopleiding van Ajax gebruiken wij natuurlijk ook in ons talentenprogramma. De nieuwe opzet met talenten past in het recent gepresenteerd jeugdopleidingsplan VTOP (VoetbalTechnisch Opleidingsplan) en heeft als werknaam: Hard werken verslaat Talent als Talent niet hard werkt.  

Het talentenprogramma vraagt veel van onze talenten zowel op fysiek als mentaal gebied en het is ook niet vrijblijvend. Er wordt dan ook goed gekeken naar de optimale fysieke en mentale belasting van elke speler. Bij betaald voetbalorganisatie trainen de spelers van deze leeftijdsgroep overigens ook vier keer met als extra belasting vaak lange reistijden. De doelstelling van het talentenprogramma is om de doorstroming naar Quick Boys 1 op termijn te optimaliseren door onze spelers een programma aan te bieden dat dicht in de buurt komt  van de programma’s die betaald voetbalorganisaties aanbieden aan de jeugd. Hierdoor worden ook de talenten op Nieuw Zuid gehouden en bieden wij ze ook de kans om het maximale uit zich zelf te halen.

De leereffecten die wij opdoen in dit programma worden natuurlijk ook gebruikt voor de spelers c.q. teams die (nog) niet in een talententeam zitten. De spelers die nu in een talententeam zitten, worden elk jaar geëvalueerd door de technische staf van het talentenprogramma waarna wordt besloten of een talent het programma mag blijven volgen of niet. Nieuwe talenten worden natuurlijk ook toegevoegd aan het programma wanneer daar aanleiding voor is. Het talentenprogramma wordt uitgevoerd onder de eindverantwoordelijkheid van Hoofd Opleidingen Theo Guijt.

Geef een antwoord