Quick Boys op titelkoers na zege op Zwaluwen

Quick Boys kwam in de eerste helft tegen een sterk verdedigend vv Zwaluwen niet tot scoren. In de tweede helft kwamen de blauwwitten door een strafschop alsnog op voorsprong om in de loop van de tweede helft door opnieuw een strafschop de uitslag te bepalen op 2 – 0.

vv Zwaluwen startte aanvallend om zich vervolgens al snel op de eigen speelhelft terug te trekken. Quick Boys mocht het spel maken, vv Zwaluwen gokte op de counter. Quick Boys zette vv Zwaluwen onder druk maar kreeg geen vat op de verdediging die weinig moeite had de blauwwitte aanvalsdrang te beteugelen.

Terwijl Quick Boys al meerdere doelkansen forceerde werd vv Zwaluwen na ruim kwartier spelen voor het eerst gevaarlijk toen Jorno Reurink de verdediging van Quick Boys verraste en zag dat doelman De Zwart zijn doel had verlaten, Reurink mikte de bal over het doel. Voor Quick Boys forceerde Mohamed el Osrouti via de rechterflank meerdere scoringsmogelijkheden, telkens ontbrak de afmaker om die mogelijkheden te verzilveren. Ruim halverwege de eerste helft wist El Osrouti de vrijstaande Robert Steemers te bereiken die de bal hoog overschoot.

Voorlopig speelde Quick Boys in een te laag tempo om vv Zwaluwen te verrassen. Om daar verandering in te brengen zou het tempo moeten worden opgeschroefd en zou de passing verbeterd moeten worden zodat onnodig balverlies zou worden voorkomen. Vlak voor rust probeerde Mohamed el Osrouti het nog met een afstandsschot dat een prooi was voor doelman Nicky Sanders. Doelpunten bleven uit waardoor beide tegenstanders met de brilstand op het scorebord aan de thee konden.

Na de rust was weer snel het spelbeeld van de eerste helft zichtbaar. Quick Boys drong aan tegen vv Zwaluwen dat er met man en macht naar streefde een achterstand te voorkomen. Milan Hoek probeerde het nog met een schot van afstand, hij zag zijn doelpoging net naast het doel belanden. Tien minuten na rust werkte doelman Sanders binnen de beruchte lijnen diezelfde Milan Hoek naar de grond. Arbiter Van Kuijlenborg was gedecideerd in zijn besluit. Sanders kreeg een gele kaart en Quick Boys kreeg een strafschop toegewezen. Vanaf elf meter liet topscorer Yordi Teijsse doelman Sanders kansloos. Eindelijk stond Quick Boys op voorsprong, vv Zwaluwen was nu gedwongen de defensieve stellingen te verlaten.

Quick Boys had de smaak te pakken en bleef aandringen. Eerst belandde een vrije schop van Jerghinio Sahadewsing op de buitenkant van de doelpaal. Een paar minuten later wist Sahadewsing via de linkerflank Teijsse te bereiken, Teijsse raakte de bal niet goed waardoor vv Zwaluwen groter leed voorlopig bespaard bleef. Halverwege de tweede helft probeerde Yordi Teijsse het nog een keer van afstand maar moest toezien hoe doelman Sanders met de vuisten voorkwam dat de bal in het doel belandde.

Toch had vv Zwaluwen zich nog niet bij de dreigende nederlaag neergelegd en bleef af en toe aandringen op het doel van Quick Boys. Voor Quick Boys zou Robert Steemers op aangeven van Jerghinio Sahadewsing nog gevaarlijk worden, doelman Sanders bracht weer uitkomst voor vv Zwaluwen. Quick Boys kon de marge maar niet verdubbelen tegen vv Zwaluwen dat met man en macht trachtte tenminste een punt uit deze wedstrijd te slepen.

Met nog een kwartier te spelen maakte Marcelo Gomes de Veiga hands in het strafschopgebied. Weer een strafschop, weer Yordi Teijsse, weer doelman Nicky Sanders die kansloos was op het verwoestende schot waardoor Quick Boys de voorsprong verhoogde tot 2 – 0. vv Zwaluwen trachtte in de loop van de wedstrijd nog verandering in de score te brengen maar slaagde daar niet meer in. Weer won Quick Boys, dat als extra bonus ook nog naaste concurrent vv Noordwijk zag verliezen. Na in het begin van het seizoen een achterstand van acht punten te hebben gehad op vv Noordwijk hebben de blauwwitten na deze competitieronde een voorsprong van vier punten.

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, D. v.d. Plas, Ravensbergen, Hoek, Sahadewsing, A Cohen (’83 Van Steen), El Osrouti (’76 Driebergen), Teijsse, Steemers (’83 Aafjes)

Opstelling vv Zwaluwen: Sanders, Nijgh, Santos St Aubijn, Monteiro, Almeida (67 Rutten), Gomes da Veiga, Gomes Almeida, Grootenboer, Gillet (46 Oranje), Van Oeveren, Reurink.

Scoreverloop: ’55 1-0 (Teijsse, pen.), ’74 2-0 (Teijsse, pen.)