Quick Boys sluit oefencampagne winnend af

Gisterenavond (dinsdag) kende Quick Boys een goede generale repetitie in aanloop naar de poulewedstrijden van het districtsbekertoernooi. Op een kletsnat sportpark Nieuw Zuid werd zaterdageersteklasser Forum Sport met ruime cijfers aan de kant gezet: 5-0. Voor rust was Robert Steemers met twee doelpunten de gevierde man aan de zijde van de blauwwitten. Na de pauze waren Yordi Teijsse (2) en Mike Ruijter trefzeker.

In de basisopstelling van trainer Jan Zoutman doken veelal de namen op van spelers die afgelopen weekeinde niet aan de aftrap verschenen. Delano a Cohen, Mohamed el Osrouti en Robert Steemers vormden de uitzondering. Quick Boys begon stormachtig aan het oefenduel met Forum Sport en creëerde in de eerste vijf minuten liefst drie 100% kansen. In de eerste minuut plukte Thomas de Vries de bal van de voeten van de Voorburgse doelman, maar uiteindelijk mikte de spits in het zijnet. Even later was de van ODIN’59 overgekomen aanwinst wederom dicht bij een treffer. Zijn bekeken stift belandde net naast het vijandelijke doel. Mike Ruijter, die deze keer de aanvoerdersband droeg, zag zijn kopbal uit een hoekschop van Mohamed el Osrouti op de doellijn gestopt worden. Aan de andere kant moest Raymon Kuipers handelend optreden op een vrije trap van Matthijs Seilberger.

In de twaalfde minuut openden de gastheren alsnog de score. El Osrouti werd gevloerd binnen de beruchte lijnen, waarna de bal op de stip werd gelegd. Het slachtoffer zelf ontfermde zich over de elfmetertrap, maar zag zijn inzet in eerste instantie gekeerd worden. Steemers was er al de kippen bij om de rebound binnen te schieten: 1-0. Enkele minuten later mocht diezelfde Steemers zich opnieuw laten feliciteren. Na een weergaloze aanval op meerdere schijven rondde de ijverige vleugelaanvaller koelbloedig af: 2-0. In het vervolg van het eerste bedrijf kreeg Quick Boys nog enkele mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen, maar het vizier van de voorwaartsen stond niet op scherp.

Ook na de doelwisseling, met een zestal wissels aan de kant van de blauwwitten, voerde Quick Boys een kat-en-muisspelletje met de tegenstander. Invaller Teijsse maakte een gedreven indruk en promoveerde na 58 minuten een corner van Jerghinio Sahadewsing met het hoofd tot doelpunt: 3-0. Ook het vierde doelpunt van de avond kwam op naam van de Amsterdammer. Met een schitterende boogbal verschalkte Teijsse de doelman van de Voorburgers. Het slotakkoord was voor Ruijter. De hoekschop was wederom van Sahadewsing, het doelpunt van de verdediger: 5-0.

Zo beleefde de formatie van trainer Zoutman een prima opmaakt voor het bekerduel met RKAVV aankomende zaterdag. Opnieuw vormt sportpark Nieuw Zuid het decor. De eerste poulewedstrijd staat onder leiding van de talentvolle scheidsrechter I. Virancikli. De inwoner van Rotterdam fluit om 17:00 uur voor de aftrap.

Opstelling Quick Boys: Raymon Kuipers, Jos van Beuningen, Mike Ruijter, Delano a Cohen (46′ Anthony Bentem), Mike Derlagen (46′ Joey Ravensbergen), Milan Hoek (46′ Gerard Aafjes), Jerghinio Sahadewsing, Jaap van der Plas (70′ Jesse Driebergen), Robert Steemers (46′ Henry Opoku), Thomas de Vries (46′ Yordi Teijsse) en Mohamed el Osrouti (46′ Yuri Guijt).