Quick Boys sluit seizoen af met puntendeling

Voor de tweede keer dit seizoen speelde Quick Boys een wedstrijd op het kunstgras van ADO’20. Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat er in Heemskerk met 0-1 werd gewonnen voor de beker. Achteraf gezien was dat het begin van een mooie serie.

In deze competitiewedstrijd stond er voor beide ploegen niets meer op het spel, behalve de sportieve eer. Toch werd er duidelijk gestreden om de winst. Dat ging helaas niet altijd met oogstrelend voetbal. Het veld hielp daarbij ook niet mee. Nat kunstgras is meestal goed. Maar dankzij overvloedige regen was dit iets teveel van het goede.

Het team van Thomas Duivenvoorden probeerde met het eigen spelletje het heft in handen te nemen. En waar dat zo vaak wel werkte dit seizoen, was het deze keer allemaal wat minder. De wil was er, maar soms leek de concentratie bij een aantal spelers een beetje te ontbreken.

Voorin waren er regelmatig best goede aanvallen te zien, maar op de cruciale momenten was er weinig scherpte in de passing en afronding. Aan de andere kant leidde slordig spel soms ook tot dom balverlies in de opbouw, waardoor de thuisploeg een aantal keer gevaarlijk kon uitbreken. Met name Zonneveld liet zich gelden voor het doel. Hopelijk is hij volgend seizoen ook zo op dreef, in het blauw-wit gestreept.

Toch kwam Quick Boys nog ruim binnen het eerste kwartier op 0-1. Broekhuizen schoot doeltreffend in van afstand. De keeper ging daarbij niet vrijuit: hij leek erbij te zitten maar kreeg de vochtige bal niet onder controle. Zijn collega Van der Helm had juist een prima middag, met een flink aantal goed ingrepen. Maar kort na rust was hij kansloos bij een kopbal van opnieuw Zonneveld, die de stand op 1-1 bracht.

Mede dankzij een aantal wissels kregen de gasten na deze gelijkmaker wel weer wat meer grip op de wedstrijd. Het leidde uiteindelijk tot een ultieme kans vanaf de penaltystip, een kwartier voor tijd. Maar de doelman van ADO’20 revancheerde zich voor zijn eerdere fout, door de strafschop van Broekhuizen goed te pakken. En vlak voor het einde van de officiële speeltijd redde hij opnieuw, op een inzet van invaller Scholten.

Zo werd 2023-2024 besloten met een gelijkspel. Al met al hebben we kunnen genieten van een prachtig seizoen, met veel goed en aantrekkelijk voetbal. Kampioen van Katwijk, een periodetitel en de derde plek is de oogst in de competitie. Daarnaast is de club positief op de kaart gezet dankzij het aansprekende bekeravontuur.

Na afloop van de wedstrijd zochten staf en selectie de meegereisde aanhang op, om elkaar over en weer te bedanken. De supporters hebben dit jaar opnieuw bewezen een echte twaalfde man te zijn. De sfeer was het hele jaar positief, ook na een enkele negatieve sportieve uitschieter bleven ze achter het team en de trainer staan. Er is vrijwel geen wanklank of misdraging geweest, dat mag ook gezegd worden.

Dit seizoen zit erop. Hopelijk levert 2024-2025 ook veel moois op!

Foto’s: Pro Shots en Quick Boys media

Scoreverloop:

0-1 12. Broekhuizen

1-1 51. Zonneveld

Opstelling Quick Boys:

1. (k) Paul van der Helm ©
2. Chima Bosman
4. Jan-Willem Kamp
7. Sem van Duijn
10. Levi van Duijn
14. Guus Offerhaus
16. Leonard de Beste
18. Jesse Reinders
24. Jason Meerstadt
28. Nick Broekhuizen
29. Koen Blommestijn

Opstelling ADO’20:

(k) Mike Grim
Henry Opoku
Ted Amson
Daan Boerlage
Milan Zonneveld
Jan-Willem Tesselaar
Milan Klopper
Maurizio Brenna
Denzel Prijor
Sem Kroon
Sam Nijman

Wisselspelers Quick Boys

21. (k) Timon Fikkert
3. Ivailo Staal
6. Bram Franken
11. Ravelino Junte
15. Nigel Ogidi Nwankwo
20. Marcus Scholten
22. Kees Zwanenburg

Wissels Quick Boys (in):

58. 🟢 Ivailo Staal

58. 🟢 Ravelino Junte

58. 🟢 Nigel Ogidi Nwankwo

68. 🟢 Bram Franken

82. 🟢 Marcus Scholten

(uit):

🔴 Levi van Duijn

🔴 Chima Bosman

🔴 Jan-Willem Kamp

🔴 Koen Blommestijn

🔴 Leonard de Beste