Quick Boys spaart Lisse in eenzijdig duel

Oppermachtig, heer en meester … plak er een etiket op. Feit is dat Quick Boys weinig te duchten had van FC Lisse. De hoog geklasseerde thuisploeg tegen de nummer laatst, waar een nieuwe trainer nog geen week heeft kunnen werken met de groep. Sjaak Polak heeft een verleden op Nieuw Zuid en had zich de terugkeer heel anders voorgesteld.

Soms telt het allemaal niet in een streekderby: de stand op de ranglijst en de situatie waar de clubs in zitten. Maar deze keer was het krachtsverschil daarvoor echt te groot.

Gezien de vele kansen had het veel erger kunnen uitpakken voor de gasten. Zeker omdat de teller na ruim twintig minuten al op twee stond. Maar de effectiviteit van de thuisploeg nam daarna flink af. En dus bleef het scorebord steken op ’slechts’ 3-0. Elk van die goals was overigens wel het gevolg van een hele mooie aanval.

Met name in de eerste helft lag het tempo redelijk hoog en waren de blauw-witten vrijwel constant op de helft van de tegenstander. Er werd goed gecombineerd en dat leidde tot veel kansen. Uiteindelijk waren alleen Franken en Broekhuizen trefzeker. De fraaie assists kwamen van Sem van Duijn en Nwankwo.

Na rust zette Quick Boys minder hoog druk, in de hoop dat Lisse wat meer zou komen en er geprofiteerd kon worden van de ruimte. Het leverde nog steeds een aantal grote kansen op, maar de wedstrijd werd er bepaald niet spectaculairder op. De 3-0 viel na ruim een uur en betekende het tweede doelpunt van Broekhuizen en de tweede assist van Sem.

Achterin kwamen de gastheren eigenlijk nooit in de problemen. Tekenend was dat de eerste echte doelpoging van Lisse kon worden genoteerd vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd. Paul van der Helm bewees dat hij ook in dit soort wedstrijden scherp kan blijven tot het eind.

Na het laatste fluitsignaal werd de overwinning natuurlijk weer gevierd met de trouwe aanhang. Maar al snel ging de focus richting aanstaande dinsdag. Dan wordt op Nieuw Zuid de bekerwedstrijd tegen NAC gespeeld.

Foto’s: Pro Shots

Scoreverloop:

10. 1-0 Bram Franken
21. 2-0 Nick Broekhuizen
62. 3-0 Nick Broekhuizen

Opstelling Quick Boys:

1. (k) Paul van der Helm ©
3. Ivailo Staal
6. Bram Franken
7. Sem van Duijn
11. Ravelino Junte
14. Guus Offerhaus
15. Nigel Ogidi Nwankwo
18. Jesse Reinders
24. Jason Meerstadt
25. Tyrone Owusu
28. Nick Broekhuizen

Opstelling FC Lisse:

(k) De Groot
Kasanwirjo
Mussche
Bäly
Heemskerk
T. Zwetsloot ©
Panka
Brinkman
R. van der Putten
J. van der Putten
Hudepohl

Wisselspelers Quick Boys

30. Bram Oskam (k)
2. Chima Bosman
4. Jan-Willem Kamp
9. Danny van den Meiracker
10. Levi van Duijn
16. Leonard de Beste

Wissels Quick Boys (in):

65. 🟢 Levi van Duijn

65. 🟢 Chima Bosman

79. 🟢 Jan-Willem Kamp

79. 🟢 Leonard de Beste

90. 🟢 Bram Oskam

(uit):

🔴 Nigel Ogidi Nwankwo

🔴 Ravelino Junte

🔴 Ivailo Staal

🔴 Sem van Duijn

🔴 Paul van der Helm