Quick Boys spot weer met de statistieken

Het komt veel voor in voetbal en eigenlijk in vrijwel alle sporten. De ene tegenstander ‘ligt’ je beter dan de andere. Soms ontstaat dan tegen bepaalde ploegen in de loop van de tijd een reeks resultaten, waar je als team steeds meer tegenaan gaat hikken.

Het zal zeker geen doel op zich zijn voor trainer Thomas Duivenvoorden. Maar het Quick Boys van dit seizoen slaagt erin om de ene na de andere negatieve serie te beëindigen. Voor velen met een blauw-wit hart sprak de eerste overwinning in dertien jaar tegen de aartsrivaal natuurlijk het meeste aan.

Ook de overtuigende winst in de uitwedstrijd tegen AFC was genieten. In de zes ontmoetingen daarvoor werd nooit gewonnen. En nu stond Quick Boys aan de aftrap in Hardenberg. Tegen het plaatselijke HHC liet de historie vergelijkbare cijfers zien. Eén gelijkspel, vier keer verlies en nog nooit een punt gepakt op sportpark De Boshoek.

Het spelpatroon was ook vaak hetzelfde. Quick Boys probeert het initiatief te pakken, zoals het graag wil. De oranje-zwarten komen dan in hun geliefde spel, wachten op een foutje, schakelen razendsnel om en worden levensgevaarlijk.

Deels was het ook deze keer niet anders. De Katwijkers hadden vanaf het begin het meeste balbezit en de blik naar voren gericht. Maar de opbouw verliep wel heel gecontroleerd. Er werd geduldig gespeeld, met veel scherpte en focus. Dus de foutjes waar HHC graag van profiteert, kwamen er niet of nauwelijks.

Op het eerste gezicht geen ingrediënten voor een waar spektakelstuk. Toch kwam er in de beginfase al genoeg vuurwerk. Binnen een halve minuut kreeg Broekhuizen een enorme kans, die maar net kon worden gekeerd. Aan de andere kant werd Van der Leij ook even gevaarlijk. Tot veel meer wapenfeiten kwam HHC niet voor de thee. Quick Boys kreeg een aantal goede mogelijkheden, onder andere via de actieve Sem van Duijn.

De wedstrijd was duidelijk onder controle en naarmate de eerste helft vorderde, kreeg alles wat blauw-wit is steeds meer vertrouwen in de goede afloop. Dat werd alleen maar versterkt toen verdediger Fatima van de thuisploeg in de 35e minuut van het veld werd gestuurd. Hij raakte Levi van Duijn hard, met een actie die op zichzelf misschien wat ongelukkig was. Maar door op die manier van achteren in te komen, nam hij ook wel veel risico op een plek waar dat niet nodig was. Al met al een terechte rode kaart, waartegen ook nauwelijks werd geprotesteerd.

Gevolg was dat Quick Boys nog dominanter ging spelen en tot aan de rust kwam HHC vrijwel niet meer van de eigen helft af. Het fluitsignaal klonk dus bij een 0-0 stand, waar het team van Thomas Duivenvoorden een voorsprong had verdiend.

De 0-1 kwam uiteindelijk toch al vrij snel na de hervatting. Eerst was Levi van Duijn al heel dichtbij met een knappe omhaal. Een minuutje later rondde zijn naamgenoot Sem van Duijn een fraaie aanval af.

De gastheren gingen wat opportunistischer spelen. Ze kwamen op die manier af en toe wel dichtbij de goal van Van der Helm, maar het was meer dreigend dan gevaarlijk. Eigenlijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor Quick Boys. Tot de 1-1 viel in de fatale 62e minuut. Zonder dat er enige druk was van de tegenstander, verdween de bal in eigen doel na een misverstand.

De ploeg uit Hardenberg putte natuurlijk moed uit dit onverwachte cadeautje. Maar de blauw-witten zijn dit seizoen ook mentaal ijzersterk. De rug werd gerecht en de jacht op een nieuwe voorsprong geopend. Er kwamen zeker mogelijkheden, maar het ontbrak aan een beetje mazzel. Het wachten was tot de bal een keer lekker zou vallen. Dat gebeurde een kwartier voor tijd uiteindelijk ook, al kwam daar geen geluk aan te pas.

Op de rand van het strafschopgebied werd een pittige overtreding gemaakt op Meerstadt, die even later ook gewisseld moest worden. De vrije trap werd door Reinders geweldig in de bovenhoek gekruld en betekende dus de 1-2.

HHC probeerde met de moed der wanhoop nog iets aan de stand te doen, terwijl Quick Boys de geboden ruimte niet kon omzetten in klinkende munt. Maar wie anders dan Sem van Duijn maakte vlak voor het eind van de officiële speeltijd toch een eind aan de onzekerheid. Hij bleef goed op de been in een fysiek duel met een verdediger, omspeelde daarna behendig de keeper en schoof heel knap de 1-3 binnen.

In het restant kwam de ploeg niet meer in de problemen en zo was de eerste overwinning op Hardenberg een feit. Een mooie opsteker om volgende week met een goed gevoel aan te treden op de Middelmors.

Foto’s: Pro Shots

Scoreverloop:

51. 0-1 Sem van Duijn
62. 1-1 e.d.
76. 1-2 Reinders
89. 1-3 Sem van Duijn

Opstelling en wissels Quick Boys:

1. (k) Paul van der Helm ©
3. Ivailo Staal
6. Bram Franken
7. Sem van Duijn
10. Levi van Duijn
14. Guus Offerhaus
15. Nigel Ogidi Nwankwo
18. Jesse Reinders
24. Jason Meerstadt
25. Tyrone Owusu
28. Nick Broekhuizen

Opstelling HHC Hardenberg

(k) Maats
Fatima
Manuhutu
Mulder ©
Olde Weghuis
Van der Leij
Drost
Strijker
Bouws
Ten Brinke
Reinders

Wisselspelers Quick Boys

30. (k) Bram Oskam
2. Chima Bosman
4. Jan-Willem Kamp
11. Ravelino Junte
16. Leonard de Beste
27. Bart Kuijt
32. Juda van Velzen

Wissels Quick Boys (in):

66. 🟢 Ravelino Junte

79. 🟢 Chima Bosman

90+2. 🟢 Bart Kuijt

90+2. 🟢 Jan-Willem Kamp

90+2. 🟢 Leonard de Beste

(uit):

🔴 Bram Franken

🔴 Jason Meerstadt

🔴 Sem van Duijn

🔴 Nigel Ogidi Nwankwo

🔴 Tyrone Owusu