Quick Boys start oefencampagne met zege

De blauw-witten hebben de eerste trainingsweek afgesloten met een regelmatige 3-0 overwinning op competitiegenoot Excelsior Maassluis. Alle doelpunten vielen na rust. Ruud Boymans opende de score op Nieuw Zuid, waarna Tommy Bekooij en Jesper de Vré het oefenduel beslisten.


Vanwege een positieve coronatest bij een selectielid van de Heemskerkers werd het oefenduel van Quick Boys met ODIN’59 afgelast. Ook Excelsior Maassluis moest op het laatste moment op zoek naar een andere sparringpartner omdat Jong PSV zich afmeldde. Zodoende stonden beide clubs eerder dan gepland tegenover elkaar.
Trainer Edwin Grünholz ruimde een basisplaats in voor nieuwkomers Nigel Ogidi Nwankwo en Enzo Stroo. De openingsfase van de eerste helft was voor de bezoekers. Een aantal keer kwam doelman Pim van der Plas met de schrik vrij wanneer iemand van de tegenpartij in kansrijke positie voor hem opdook. Aan de andere kant viel Ricardo Kuyvenhoven op met een paar schoten uit de tweede lijn.


Naarmate het eerste bedrijf vorderde, werd de thuisploeg steeds gevaarlijker. Nadat Ivailo Staal eerder een inzet op de lijn gekeerd zag worden, werd ook Olaf van der Sande in kansrijke positie van scoren afgehouden. Een fraaie uitgespeelde aanval met Stroo als eindstation leverde evenmin een treffer op waardoor bij het rustsignaal beide ploeg nog droog stonden.

Na de doelwisseling wisselde trainer Dogan Corneille van Excelsior Maassluis nagenoeg zijn gehele elftal. Ook de technische staf van de blauw-witten voerde de nodige wijzigingen door. Aanvankelijk viel voor beide doelen minder te beleven dan voor de pauze. Ruud Boymans – hij kwam na een uur spelen binnen de lijnen voor Stroo – brak echter de ban door een voorzet van Chima Bosman tegen de touwen te koppen: 1-0.
Niet veel later wist de thuisploeg de voorsprong te verdubbelen. Tommy Bekooij ontfutselde de bal van een verdediger van de bezoekers en rondde vervolgens koelbloedig af: 2-0. Het slotakkoord was voor de sterk spelende De Vré die met een fraaie kopbal, na wederom goed voorbereidend werk van Bosman, de eindstand bepaalde op 3-0.

Aanstaande dinsdag stond een vriendschappelijke wedstrijd gepland tegen FC Rijnvogels, maar vanwege een coronabesmetting op De Kooltuin werd gisterenavond een streep door dit affiche gezet. Achter de schermen wordt gezocht naar een nieuwe oefenpartner. Zodra er witte rook is, zal e.e.a. via de officiële clubkanalen gemeld worden.