Quick Boys strikt Delano a Cohen

K.v.v. Quick Boys heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Delano a Cohen. De inwoner van Rotterdam komt over van competitiegenoot Zwaluwen. Na de terugkeer van Yuri Guijt (FC Rijnvogels) en het vastleggen van Thomas de Vries (ODIN’59) en Robert Steemers (Ter Leede) is A Cohen de vierde versterking van de blauwwitten voor het nieuwe voetbaljaar. 

De 23-jarige A Cohen was in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en Feyenoord/Excelsior actief voordat hij op 18 februari 2011 in het thuisduel met FC Dordrecht (1-2) zijn debuut in het betaalde voetbal maakte namens Almere City. Sindsdien kwam de linkspoot uit voor hoofdklasser Nieuwenhoorn en topklasser Barendrecht en was bij die clubs met respectievelijk acht en vijf doelpunten behoorlijk trefzeker. Afgelopen zomer streek A Cohen, die beschikt over een voortreffelijke wedstrijdmentaliteit, neer bij Zwaluwen in Vlaardingen waar hij tot nu toe tot vijf goals kwam. Onlangs was hij basisspeler in het duel met zijn toekomstige club op sportpark Nieuw Zuid.

“Delano is een fysiek sterke speler met opbouwende kwaliteiten die bovendien beschikt over een zeer goede techniek en spelinzicht. Ook heeft hij een uitstekende trap in zijn linkerbeen”, motiveert Technisch Manager Gert Aandewiel de keuze voor de nieuwste aanwinst van de club. “Hij is als linker centrale verdediger en als middenvelder inzetbaar waarbij zijn kwaliteiten liggen in het verzorgen van de opbouw van achteruit. Wij zijn heel content met zijn komst naar Quick Boys.”

“Toen ik twee weken geleden als speler van Zwaluwen op Nieuw Zuid rondliep en om mij heenkeek, dacht ik: in deze ambiance wil ik iedere week spelen”,  reageert de management trainee van Nemad B.V. in Schiedam. “Na de wedstrijd is er contact geweest met Quick Boys. Uiteindelijk was de beslissing snel genomen. Ik denk dat iedere voetballer wel voor Quick Boys zou willen spelen. Met Gert Aandewiel heb ik uitvoerig gesproken over voetbal in het algemeen, over tactiek en op welke wijze ik een meerwaarde voor het team kan zijn. Ik ben een liefhebber, hou van het spelletje en praat daarom graag over voetbal. Ik speel om te voetballen en wil niet de bal de hoek inschieten om er vervolgens met mijn ploeggenoten achteraan te rennen. Op Nieuw Zuid moet Quick Boys van haar eigen kracht uitgaan, het spel maken en de tegenstander bij de keel grijpen. Dáár ligt voor mij de uitdaging”, besluit A Cohen die hoopt dat Quick Boys en Zwaluwen elkaar zullen treffen in de nacompetitie.   

Foto van Emma den Ouden – www.emmaphotographics.nl

Geef een antwoord