Quick Boys trekt winst over de streep in Assen

Het leek in eerste instantie een makkelijke middag te worden. Bij rust stond er 0-2 op het scorebord, geen vuiltje aan de lucht dus. Maar in de tweede helft lieten de blauw-witten hun tegenstander helemaal terugkomen in de wedstrijd. Uiteindelijk moesten alle zeilen worden bijgezet om toch de drie punten mee te kunnen nemen in de bus naar Katwijk.

In de beginfase tastten beide ploegen elkaar vooral af. Maar bijna vanuit het niets stond het ineens 0-1. Junte lanceerde Zonneveld, die net niet voor z’n verdediger kon komen. Doelman Wolfs leek vrij eenvoudig in te grijpen, maar de lange aanvaller slaagde er net nog in de bal met het puntje van de schoen te toucheren. Daardoor liet de keeper los, en was het verder een makkie voor de meegekomen Broekhuizen.

De thuisploeg probeerde na die achterstand wel wat aan te zetten, maar echt gevaarlijk werd het allemaal niet voor het doel van Van der Helm. Quick Boys kreeg zelf behoorlijk veel mogelijkheden om door te breken, maar vaak ontbrak het aan scherpte en precisie.

Het team van trainer Duivenvoorden had wel een overwicht, maar voor het gevoel niet de volledige controle over de wedstrijd. Na een half uur had Staal een goede onderschepping en speelde Junte aan. Die werkte na een mooie actie knap af en verdubbelde zo de voorsprong. Opnieuw zocht ACV na een tegengoal wat nadrukkelijker de aanval. Maar slechts een paar minuten later kreeg de ploeg al bijna weer het deksel op de neus.

Junte ging alleen op de goal af, maar de keeper kon onderscheppen. Aan de zijkant werd de bal opgepikt door Brouwer, die in de doelmond Zonneveld bereikte. De spits wist de grote kans niet af te maken en liet daarmee na om dit duel definitief in het slot te gooien.

In de resterende speeltijd tot de rust gebeurde er niet veel meer. Zo sloten de blauw-witten een bepaald niet spectaculaire, maar wel degelijke eerste helft af met een prima 0-2 stand. En gezien de onmacht van ACV viel daar niet veel op af te dingen.

Na de thee zagen we helaas een heel ander Quick Boys en dat was zeker niet voor het eerst dit seizoen. De ploeg kwam niet scherp uit de kleedkamer. Dat leidde al heel snel tot een vrije trap voor de gastheren op een gevaarlijke plek. Die werd knap binnengeschoten en de aansluitingstreffer was een feit: 1-2.

De thuisploeg wilde meteen doordrukken en drong aan. Ze werden daarbij geholpen door de Katwijkers, die met de minuut slordiger gingen spelen en vaak verkeerde oplossingen zochten. Na een tijdje luwde de aanvalsdrift van ACV en kreeg Quick Boys weer iets meer grip, zonder tot grootse daden te komen.

De wedstrijd was er als kijkspel in ieder geval wel leuker op geworden, vergeleken met de eerste helft. Het golfde nu veel meer op en neer. De blauw-witten konden voorin niet echt meer een vuist maken, maar kregen ondanks dat toch nog een paar mogelijkheden. Van de kant van de Assenaren was het allemaal wat dreigender, maar echt grote kansen leverde dat niet op. Al moest Van der Helm in de slotminuut van de blessuretijd nog wel een bal uit de hoek tikken.

Zo maakte Quick Boys het zichzelf na rust opnieuw nodeloos moeilijk, maar kon uiteindelijk wel weer drie punten bijschrijven. Inmiddels staat de ploeg in verliespunten zelfs bovenaan. Komende zaterdag is de kraker tegen vv Katwijk, dus we mogen er vanuit gaan dat er dan geen enkele sprake zal zijn van verslapping.

Foto’s: Pro Shots