Quick Boys verslaat ‘Rode Duivels’ met 4-0

Tegenstander Rijnsburgse Boys speelde op Nieuw Zuid in het uittenue, zoals je dat tegenwoordig wel vaker ziet. Een fraaie outfit, helemaal rood en naar eigen zeggen geïnspireerd op dat van de Belgische nationale ploeg. Die Rode Duivels werden onlangs al verslagen door het Nederlands elftal, met duidelijke cijfers. De blauw-witten zochten hun inspiratiebron in de sportieve prestatie en deden dat nog eens dunnetjes over.

Vóór de wedstrijd werden Paul van der Helm en Jeffrey Ket nog even in het zonnetje gezet, vanwege hun honderdste wedstrijd voor Quick Boys.

Daarna werd er afgetrapt en vanaf dat moment greep het team van Grünholz de gasten bij de keel. Telkens werd de weg naar het doel gezocht en de Boys uit Rijnsburg wisten niet wat hen overkwam. Al snel was het raak. Junte speelde zich goed vrij en besloot van grote afstand te vuren. Het was een lastig schot dat precies voor keeper Zonneveld stuitte. Die wist de bal wel te keren, maar de rebound werd keurig ingekopt door een attente Van den Meiracker.

Quick Boys ging na de 1-0 vrolijk door. Een kopbal van Junte werd miraculeus gekeerd, waarna Panka de bal net voorlangs werkte. Verder waren er gevaarlijke schoten van Ket en El Kachati. Pas na 19 minuten kwam de ploeg van Wisman een keer bij het doel van Van der Helm. Dat werd wel meteen hun allergrootste kans van de wedstrijd. Jongeneelen profiteerde van een misverstand tussen twee verdedigers, maar schoot vervolgens op de paal. Ook daarna bleef er een veldoverwicht van de thuisploeg, al was het allemaal iets meer gedoseerd. Alleen Nwankwo kreeg nog een mogelijkheid, maar kopte over.

Op slag van rust was er nog wel een moment van opwinding. Panka was twee verdedigers te snel af en kon vrij doorlopen naar het doel. Nadat de eerste Rijnsburger nog net aan zijn arm kon trekken, vloerde zijn collega de aanvaller met een opzichtige duw in de rug. Vriend en vijand dacht aan een rode kaart. Alleen de scheidsrechter dacht iets anders en wuifde het weg.

In de tweede helft speelden de gasten met de wind schuin in de rug. De algemene verwachting was dat zij er alles aan zouden doen om de achterstand goed te maken. Hoe anders zou dat lopen. Juist de blauw-witten kwamen messcherp uit de kleedkamer en al binnen de minuut was de score verdubbeld. Nwankwo stoomde op en kreeg de ruimte om te schieten. De bal werd van richting veranderd en viel erin bij de tweede paal. Niet veel later stond ook de 3-0 op het scorebord. Van den Meiracker legde heel slim opzij naar Junte. Die aarzelde niet en schoot prachtig binnen.

En de koek was nog niet op. In de 55e minuut wist Owosu te onderscheppen op eigen helft en begon aan een rush. Na een een-tweetje met Panka eindigde die in het strafschopgebied met een Rijnsburgse overtreding. De penalty die volgde, was er eentje in de categorie ‘je kunt ‘m geven’. Van den Meiracker had er in ieder geval geen moeite mee en schoof simpel de 4-0 binnen.

Het laatste half uur werd voetballend de minst vermakelijke fase van de wedstrijd. Al zal de blauw-witte aanhang ook toen nog volop hebben genoten. De ‘Rode Duivels’ konden weinig anders dan hopen dat de schade niet nog verder zou oplopen. Dat had zomaar gekund, maar Quick Boys gaf niet meer vol gas en sloeg ook volop aan het wisselen.

Toch kwamen er nog wel kansen en vooral El Kachati had er zin in. De aanvaller was met zijn werklust, kracht en behendigheid ook deze wedstrijd weer een belangrijke schakel in de ploeg. Een paar keer was hij nog dichtbij een verdiende goal, maar het was hem ditmaal helaas niet gegund.

Na afloop zochten spelers en supporters elkaar natuurlijk op om de mooie overwinning én de koppositie te vieren, compleet met polonaise op het veld. En dat feestje werd later voortgezet in het clubhuis.

Foto’s: Pro Shots