Quick Boys verspeelt 2 punten tegen Jong Almere City

Na afloop van de openingswedstrijd van dit seizoen, kende de vreugde aan Quick Boys-kant bijna geen grenzen. Maar dat goede gevoel kreeg op Nieuw Zuid ditmaal geen vervolg. Tot drie keer toe gaven de blauw-witten een voorsprong op Jong Almere City weg. Het treffen eindigde dan ook in een gelijkspel: 3-3.

Aan de start lag het zeker niet. Nauwelijks vier minuten na de aftrap stond er al 1-0 op het scorebord. Daar kwam enig geluk bij kijken, maar dat werd wel afgedwongen doordat Scholten en Broekhuizen vol hun duels in gingen. Uiteindelijk kwam de bal daardoor bij Brouwer, die kon binnenkoppen. De supporters gingen er goed voor zitten, want dit kon opnieuw weleens een mooie middag worden.

Toch leek het in de eerste helft of de scherpte er bij Quick Boys niet helemaal was. Het soort voetbal dat trainer Duivenvoorden graag wil zien, vraagt veel intensiteit. Als het allemaal een paar procent minder is, is dat meteen terug te zien. De thuisploeg had wel het initiatief en veel balbezit, maar wist daarmee niet heel veel te creëren. De Almeerse beloften loerden vooral op de counter, een speltype dat hen wel past. Vooral met de snelle en handige Poku.

Een kwartier na de openingstreffer werden de blauw-witten nog wel gevaarlijk. Eerst moest de keeper ingrijpen bij een inzet van Meerstadt. Dat leverde een corner op, waaruit Scholten de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal pegelde. Wat de grootste kans voor rust had moeten zijn, werd echter geen kans. Met dank aan de sowieso matig leidende arbiter die een zichtbare én hoorbare overtreding op Junte in de zestien zonder bal in de buurt, onbestraft liet.

Even later weigerde de scheidsrechter eveneens te fluiten, toen Broekhuizen tijdens een aanval aan zijn arm naar de grond werd getrokken. Het balverlies leidde tot een tegenstoot, waaruit Poku uiteindelijk Van der Helm verraste in de korte hoek. Zo gingen beide ploegen met een 1-1 stand aan de thee.

Na rust kwam Quick Boys duidelijk met opgestroopte mouwen terug binnen de lijnen. De aanval werd nadrukkelijker gezocht, maar daardoor werd achterin meer ruimte weggegeven. Er ontstond in deze tweede helft dus een meer open wedstrijd. Ook nu dicteerden de gastheren grotendeels het spelbeeld en kwam Almere City er geregeld gevaarlijk uit. Er ontstond al snel een goede mogelijkheid voor Scholten, die via een verdediger naast ging.

Nog net binnen het uur was het wel raak. Na wat schermutselingen voor het doel kon Broekhuizen de 2-1 aantekenen, met een schot dat via een been binnenviel. Lang konden de blauw-witten niet genieten van deze voorsprong. Van der Helm liet zich even later verschalken bij een vrije trap vanaf een meter of veertig.

Kort daarna werd Broekhuizen neergehaald. Toen er een fluitsignaal volgde, dacht iedereen meteen aan een penalty. Verbazend genoeg gaf de scheidsrechter een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Gelukkig kon Staal uit de rebound toch zijn ploeg voor de derde keer in deze wedstrijd op voorsprong zetten.

Maar een paar minuten later wist Jong Almere City ook voor de derde maal gelijk te maken. Het was opnieuw Poku die een doelpuntje kon meepikken en daarmee de stand op 3-3 bracht. Hij kreeg kort voor het einde van de officiële speeltijd zelfs kans op een hattrick, maar dat schot ging hard over. Verder was het vooral Quick Boys dat tot het einde van de blessuretijd bleef jagen op de winnende goal. Met gevaarlijke pogingen van Staal, Broekhuizen en invaller Hamann kwam de ploeg nog akelig dichtbij, maar helaas mocht het niet zo zijn.

Foto’s: Pro Shots en Quick Boys media