Quick Boys versterkt zich met Kenneth Misa Danso

Voor het seizoen 2016-2017 heeft K.v.v. Quick Boys zich verzekerd van de diensten van Kenneth Misa Danso. De aanvaller komt over van de amateurs van Ajax. In Amsterdam is hij bezig aan zijn vierde seizoen. Met Misa Danso hebben de blauwwitten de eerste versterking voor komend seizoen weten vast te leggen.

Misa Danso, die deze maand zijn 25e verjaardag mocht vieren, is een vaste waarde bij de huidige nummer 7 van de Hoofdklasse A. In dertien wedstrijden scoorde de buitenspeler, die op beide flanken uit de voeten kan, zes keer en gaf hij de nodige assists.
Met Ajax was Misa Danso in het seizoen 2013-2014 in een hevige strijd verwikkeld om promotie naar de Topklasse. Doordat de Amsterdammers op sportpark Nieuw Zuid de blauwwitten op 0-0 wisten te houden, overleefden zij de groepsfase. Uiteindelijk plaatste Ajax zich voor de finale van de play-offs. In de eindstrijd tegen SteDoCo was Misa Danso met drie treffers de grote man aan de zijde van de roodwitten (5-2). In haar debuutjaar in de Topklasse eindigde Ajax op de veertiende plaats en werd Misa Danso met negen treffers de clubtopscorer van de Amsterdammers.

,,Met Kenneth hebben we een rappe en technisch vaardige vleugelaanvaller weten te strikken,’’ licht technisch manager Gert Aandewiel desgevraagd toe. ,,Hij is een speler die handig is in de kleine ruimte, maar ook in de omschakeling met zijn snelheid voor veel gevaar kan zorgen. Zijn naam staat al een tijdje op onze scoutingslijst. Misa Danso is de afgelopen seizoenen meerdere keren door ons bekeken in competitie- en oefenwedstrijden. Gezien zijn leeftijd verwachten wij dat zijn beste jaren nog zullen komen waardoor Quick Boys hopelijk heel veel plezier aan hem gaat beleven.”

,,Na vier jaar Ajax ben ik toe aan een nieuw avontuur. Ik wil eens ervaren hoe het spelletje buiten Amsterdam beleefd wordt,’’ begint Misa Danso die eveneens bij JOS Watergraafsmeer heeft gespeeld. Met Ajax heeft hij diverse keren tegenover de blauwwitten gestaan. ,,Ik vind Quick Boys een heel mooie club met een zeer fanatieke achterban. Op De Toekomst waren bij onderlinge duels telkens zoveel Katwijkers aanwezig waardoor het leek alsof we een uitwedstrijd speelden,” beschrijft de vleugelspits die in het verleden heeft samengespeeld met Yordi Teijsse.
Met Ajax degradeerde Misa Danso vorig seizoen uit de Topklasse. ,,Persoonlijke kende ik een heel goed jaar, maar als team waren we te wisselvallig. In de Topklasse worden de fouten genadeloos afgestraft. Je moet negentig minuten scherp zijn, want de spitsen van de tegenstander hebben minder kansen nodig om te scoren,’’ besluit Misa Danso die onlangs de opleiding detailhandel heeft afgerond en momenteel op zoek is naar een vaste baan.  

Het Technisch Management wil Misa Danso alvast hartelijk welkom heten op sportpark Nieuw Zuid en hem veel succes en plezier toewensen bij de blauwwitten.

Geef een antwoord