Quick Boys wint na strafschoppen van GVVV

Op de eerste dag van het Vallei & Rijn Toernooi in Veenendaal heeft Quick Boys met 2-2 gelijkgespeeld tegen GVVV. De strafschoppenserie, die conform het toernooireglement volgde, werd een prooi voor de blauwwitten (8-7). Keeper Martijn de Zwart pakte twee elfmetertrappen en bezorgde zijn ploeg daarmee de overwinning.

De techische staf nam negentien spelers mee naar sportpark Panhuis. De overige leden van de A-selectie trainden in Katwijk. De aanvoerdersband zat deze keer om de arm van nieuwkomer Delano a Cohen. Die zag dat beide partijen in de eerste helft weinig voor onder elkaar onder deden. De eerste kans was voor Jasmin Ramic, maar de spits van GVVV zag zijn inzet naast en over de goal van De Zwart verdwijnen. Het antwoord kwam spoedig van de voet van de sterk spelende Milan Hoek die met een vlammend schot het doel van de thuisploeg onder vuur nam.
Toch opende de thuisploeg de score. Anthony Bentem liet zich de bal simpel ontfutselen, waarna Ramic in stelling werd gebracht. De oud-spits van onder andere FC Lisse en IJsselmeervogels faalde niet oog-in-oog met De Zwart: 1-0.

Na de doelwisseling bleef de aangeslagen Jaap van der Plas achter in de kleedkamer. Jesse Driebergen nam zijn positie op het middenveld in. Binnen een minuut na de hervatting van de wedstrijd scoorde Quick Boys. Een vrije trap van Hoek werd verlengd door Yordi Teijsse met een treffer tot gevolg: 1-1. Lang konden de blauwwitten niet genieten van de gelijkmaker. De rappe Olivier Pilon ontsnapte aan de buitenspelval en schoot via de binnenkant van de paal zijn ploeg weer op voorsprong (2-1).

Foto: Dick Gijsbertsen (GVVV)

Een sterke fase van Quick Boys diende zich aan. Nadat Robert Steemers al dicht bij een treffer was, scoorde de andere vleugelaanvaller wel. Mo El Osrouti werd door Hoek weggestuurd. De linkspoot omspeelde doelman Taberina en schoof de bal beheerst binnen: 2-2.
Trainer Jan Zoutman sloeg aan het wisselen en bracht zes nieuwe spelers binnen de lijnen. Een fraaie combinatie tussen invallers Max van Steen en Jim Gillissen leverde laatstgenoemde een vrije schietkans op. De aanvallende middenvelder nam iets iets teveel tijd en zag zijn inzet uiteindelijk worden geblokt door Taberina. Even later was Thom de Vries, een andere wisselspeler, bijna trefzeker. De aanvaller nam een voorzet van Jerghinio Sahadewsing in één keer op zijn pantoffel, maar zag het speeltuig op het lichaam van een verdediger van GVVV belanden. Arbiter R. Karremans uit Den Haag wuifde het appèl voor hands resoluut weg. Een kwartier voor tijd kreeg opnieuw Gillissen een goede kans om de bezoekers op voorsprong te brengen, maar zijn kopbal verdween over de deklat.

In de slotfase van de boeiende tweede helft werd niet meer gescoord, waardoor de strafschoppenserie voor de beslissing moest zorgen. Quick Boys mocht begonnen en Sahadewsing, Hoek en Opoku faalde niet vanaf elf meter. Vervolgens stopte De Zwart een strafschop van de thuisploeg, maar miste Driebergen eveneens. De volgende tien penalties werden verzilverd, voordat De Zwart de laatste strafschop van de Veenendalers keerde. Hierdoor werden de blauwwitten uitgeroepen als winnaar.

Het duel tussen ASV De Dijk en DVS’33 Ermelo eindigde eveneens in 2-2. De Amsterdammers, met Maarten Woudenberg en Harry Zwarthoed in de gelederen, wonnen na strafschoppen. De zondaghoofdklasser deelt met vier punten de koppositie na de eerste dag met Quick Boys.
Aanstaande zaterdag speelt Quick Boys om 14:00 uur tegen DVS’33 Ermelo, de kersverse zaterdagtopklasser. Wederom een goede tegenstander voor de blauwwitten in deze fase van de voorbereiding.

Opstelling Quick Boys: Martijn de Zwart, Henry Opoku, Anthony Bentem (60′ Jos van Beuningen), Delano a Cohen (c), Joey Ravensbergen (60′ Pascal van der Plas), Milan Hoek, Yuri Guijt (60′ Jim Gillissen), Jaap van der Plas (46′ Jesse Driebergen), Mohamed El Osrouti (60′ Thom de Vries), Yordi Teijsse (60′ Max van Steen) en Robert Steemers (60′ Jerghinio Sahadewsing).

 

Geef een antwoord