Ruud Dekker Manager G-voetbal K.v.v. Quick Boys

De club richt Quick Boys G1 op voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking
Enige tijd geleden werd medegedeeld dat de club zich gaat inspannen voor het opzetten van G-voetbal op sportpark Nieuw Zuid. K.v.v. Quick Boys wil graag in samenwerking met de Dirk Kuyt Foundation mensen met een beperking de mogelijkheid bieden om te voetballen op het mooie sportpark Nieuw Zuid. Klik HIER voor meer informatie. Achter de schermen wordt invulling gegeven aan de organisatie. Ruud Dekker is aangesteld als Manager G-voetbal. 

Ruud, vanaf aankomend seizoen zal er bij Quick Boys G-voetbal gespeeld gaan worden. Hoe is dit idee bij Quick Boys terecht gekomen? 
“Cees Haasnoot (Bestuurslid Voetbalzaken, red.) is op het idee gekomen. Hij heeft mij gevraagd om binnen Quick Boys hiervoor verantwoordelijk te worden, waar ik positief op heb gereageerd. Samen met een groep enthousiaste, maar ook ervaren mensen zijn wij nu de boel aan het opzetten.”

Voor wie is het G-voetbal bedoeld?
“Het G-voetbal is zowel voor verstandelijk en lichamelijk beperkte mensen met een Quick Boys-hart.”

Wat is de doelstelling voor de G-voetbalafdeling?
“Mensen met een beperking hebben ook recht op sport en plezier in sportbeleving. Plezier hebben met elkaar is een zeer belangrijke doelstelling. Quick Boys vindt het ook belangrijk dat iedereen welkom is op het sportpark. Voorts past het ook in de maatschappelijke doelstellingen van Quick Boys.”  

Wanneer gaan jullie officieel beginnen, en hoe gaat dit eruit zien qua trainingen en wedstrijden?
“Wij zullen na de zomervakantie gaan starten. Er zal dan 1 keer in de week worden getraind, op dinsdag; op zaterdag zullen de wedstrijden worden afgewerkt.” 

Wat is jouw relatie tot G-voetbal?
“Ik was nog niet eerder werkzaam in het G-voetbal, maar ik heb zelf ook op voetbal gezeten en bij Quick Boys gespeeld, en ben ook al een tijdje werkzaam in de gehandicaptenzorg. Toen ik dus hoorde van het idee van Cees, werd ik gelijk enthousiast en wilde ik graag bijdragen aan dit initiatief.”

Wat wordt jouw rol bij het G-voetbal?
“Mijn rol wordt manager van het G-elftal. Daarnaast zal ik bij elke training en wedstrijd aanwezig zijn om het elftal te trainen en te begeleiden.”

Heb je eerder werkzaamheden voor Quick Boys gedaan?
“Ja, ik ben een paar jaar geleden vrijwilliger geweest van Quick Boys. Ik heb toen geholpen in de kantine en achter de bar.” 

Kunnen voetballers met een verstandelijke beperking zich nog aanmelden?
“Ja, je kan je bij mij aanmelden voor 15 juni indien je op dit moment bij een andere club voetbalt. Voor degenen die nog niet bij een voetbalclub spelen is het er geen aanmelddeadline. Alleen trainen in het seizoen is gratis, als je wedstrijden wil spelen kost de contributie 100 euro. Met betrekking tot kleding en materialen worden we gesponsord.”

Geef een antwoord